Har du kendskab til en kommende rund fødselsdag for en af vores medlemmer, så giv os et tip og send os en tekst og nogle billeder som vi kan dele her på siden.  


Erling Juul fylder 80 år den 25. juni


Palle Krag fylder 80 år

Palle og Guddi har netop bestået DISK apporteringsprøve på Fyn

Et mangeårigt medlem af Dansk Irsk Setter Klub og ejer af Kennel Kragereden, Palle Krag, fylder d. 18. juli 2022 80 år.

Palle har været aktiv i klubben i mange mange år og lang tid før jeg selv kom ind i hundeverdenen. Når man sidder med Dansk Irsk Setter Klubs utrolig flotte Jubilæumsbog fra 2016, så finder man Palles navn nævnt mange steder i bogen og ikke mindst som medredaktør sammen med Erik Petersen. Som sagt, så har jeg først lært Palle at kende efter jeg selv blev aktiv og fik min egen Irsk Setter i 2009 og venskabet tog en helt bestemt drejning da Kragereden Maggie flyttede ind hos John & jeg. En Irsk Setter, som på alle måder har været, og stadig er, en unik hund!

Kragereden Maggie er efter Douedal’s Kyra og Ibber. Palle lavede samme parring i 2007, altså 3 år tidligere end kuldet med Maggie og her kom bl.a. Kragereden Debbi som John Skovgaard ejede. Kent Madsen fortalte mig om denne hund, Debbi, som en virkelig stjernehund af bedste kaliber og flere tænkte at denne parring måtte gøres igen. Men Palle var ikke umiddelbart med på idéen og først da Kent havde fat i Palle’s kone, Hanne, skiftede Palle heldigvis mening og parringen fandt sted igen. Og heraf kom der 2 tæver, hvoraf Palle beholdt MoneyPenny og Kent købte Maggie. Nogle år senere endte Maggie hos John & jeg. Noget jeg altid vil være Kent taknemmelig for. Aldrig havde jeg forestillet mig at have et samarbejde med en hund på dette niveau.

Maggie fik kun én hvalp, nemlig Æblevangen Evian og da vi flere år senere brugte netop Evian i avlen, fik vi en dejlig henvendelse fra Palle, idet han ønskede at købe en hvalp efter Evian, hvilket glædede os virkelig meget!

Jeg har netop været sammen med Palle & Hanne og det har, som altid, været utrolig hyggeligt. Mange historier fra tiden der er gået, blev fortalt og jeg nyder bare disse to behagelige mennesker.

Kære Palle, du ønskes hjertelig tillykke med de 80 år. Jeg glædes over at være sammen med dig hver eneste gang og jeg ønsker dig, Hanne & Guddi alt godt i fremtiden.

Christina Bak, på vegne af Dansk Irsk Setter klub


Jørgen Jensen 80 år

En af de helt store personligheder i DISK´s historie har rundet et skarpt hjørne. Frisør Jørgen sad som formand for Dansk Irsk Setter Klub i hele 24 år i perioden fra 1981 til 2005. I Jørgens regeringstid udviklede den irske setter sig fra at være en middelmådig markprøvehund til at være på absolut højde med de øvrige engelske jagthunderacer som den er i dag. Dette gennem et målrettet avlsarbejde som Jørgen var kraftigt involveret i, både som opdrætter og ejer/fører af nogle af de mest vindende rødhunde gennem tiderne.  Kigger man tilbage i stamtavlerne på nutidens irske settere finder man rigtigt mange steder Jørgens ”afkom” og ofte i flere led.

Jørgen og hans kone Kirsten flyttede ca. 10 år siden i lejlighed i Holbæk, hvor det ikke var tilladt at have hund. Dette satte en stopper for Jørgens karriere som aktiv hundefører. Jørgen har dog ikke sluppet kontakten til sporten og klubben og han har blandt andet senest i 2020 stået som prøveleder på DISK´s efterårsvinderklasse, derudover er han revisor for DISK´s regnskab ligesom han gennem mange år har været dirigent ved klubbens generalforsamlinger.

Jørgen er still going strong og arbejder stadig som frisør 3 dage om ugen i salonen i Holbæk, derudover er han aktiv jæger og handyman i sommerhuset.

Undertegnede der havde fornøjelsen at møde Jørgen for første gang for mere end 50 år siden, da han købte en af hans første irske settere Pipi af min far Arne Englyst, ønsker på DISK´s vegne stort tillykke med den runde dag.

 

Henrik Englyst, på vegne af DISKs bestyrelse


Jan Lorentsen fylder 60 år den 8. februar 2021

Jan og Kiwi vinder det Svenske Derby 2017

Jan og Kiwi vinder det Svenske Derby 2017

Jan+Lorentzen.jpg


DISK mangeårige bestyrelsesmedlem, Jan Lorentsen, kan først i februar fejre sin 60 års fødselsdag. Jan blev valgt til DISK ́s bestyrelse i 2009 og har været en vigtig brik i bestyrelsen lige siden. Tager du til det skønne Tusenæs på markprøve med din stående fuglehund, vil du med høj sandsynlighed møde Jan. Jan er en super Aktiv hundesportsmand, født og opvokset på Tusenæs hvor han stadig bor. Man kan vel nærmest sige, at han har slået rødder på næsset bund, solid og vedholdende som et gammelt egetræ står han fast på sine standpunkter og meninger. Altid klar til at gøre en indsats for hundesporten, og alle dem han holder af. Jans store passion for Irske Setter startede i 1991, hvor han fik Kiwi. Kiwi, blev inspiration til kennel Kiwilines. Det er blevet til mange kuld i årenes løb, alle med fokus på den gode velgående hund. Den foreløbige kulmination på ”karrieren”, var da KiwilInes Kiwi blev svensk Derbyvinder i 2017.

Selvom Jans store passion er jagt og markprøve med den Irske setter, bliver der også tid til at se efter en sommerbuk i løbet af sommeren, hvor der ikke er så meget aktivitet på hundefronten. Organisatorisk er det igennem årene, blevet til mange forskellige hverv inden for hundesporten bl.a. arrangering af, apporteringstræning og apport prøver, Markprøvetræning, samt terrænleder og prøveleder på markprøver både forår og efterår. Sønnen Joachim er et vigtigt omdrejningspunkt i Jans liv. Jan er med rette super stolt af alt det han har opnået.

Jan er hårdt arbejdende, og har altid stået op før ’fanden har fået sko på’ og har arbejdet til sent hver aften. Mens han var i Bellacentret, havde han en feltseng stående derinde, så han ikke altid behøvede at kører hjem. Jeg kan ikke mindes, at han har været på ferie, med mindre det har været i forbindelse med en hundeprøve. Ikke engang jagtrejser eller hundetræningsture syd eller nord på, er det lykkedes at få ham med på. Men han siger, at lige om lidt går han på efterløn/pension, og så vil han nyde sit otium, det har han så meget fortjent.

Kære Jan, DISKs bestyrelse ønsker dig hjertelig tillykke med de 60 år og takker for godt og konstruktivt samarbejde gennem årene, med håbet om fortsat godt samarbejde mange år endnu.

Helle Høst Madsen, på vegne af DISKs bestyrelse


Per Christophersen fylder 60 år den 7. Januar 2021

104210113_10220475235303764_159323616715262149_n.jpg

Den 7 januar 2021 blev Per 60 år. et af de trofaste medlemmer i DISK og en af de mest hjælpsomme medlemmer der altid står klar til træning for folk som lige står og mangler en fugl eller en hare for at få hunden helt klar til prøverne. Det er dog først og fremmest som jæger og skytte på de dejligste Sjællandske terræner Per bruger sine hunde, altid mindst en rød og højst to, det er et af Per's mange standpunkter. Prøverne kommer i anden række, det er Jagt der er det Per brænder for og dedikeret jæger det er Per i alle afskygninger, mange ræve har smagt krudtet fra Per's tyver, her snakker vi hundredevis, det er dog jagten med den stående hund og helst en Irsk setter der får den helt store passion frem, ja en Septemberdag med et par gode hunde så har Per fuldstændig tilsidesat gigt og andet dårligdom, jeg har set mange syge mennesker i mit liv men jeg har aldrig set nogen ignorere smerte på den måde Per kan æde sig selv for at komme op til en stående hund for at få tingene til at lykkes. Godt halvdelen af Per's liv har været fyldt med Irske settere og det liv der er omkring det, på prøver er der mange gode hunde der har været heldige at vokse op og blive trænet af Per, jeg syntes at Cato (efter Clarissa) var den bedste men ved godt at hunden i Per's liv var Freja (efter Bess) det var jo også en dejlig hund der både magtede prøve ræset med mange flotte præmieringer og absolut også skytte jobbet som drivende hund, hun har jo nok drevet tusindvis af fasaner hjem til udsætningen og ikke mindst som stående hund på jagt er Freja brugt og sikker i fugl, så åbner det mange døre. Per har stadig fuld gang i hunde og jagt, lige nu med dejlige Goldi fra Ævelkassen som jeg driller Per lidt med, Per brænder for det og elsker sine hunde, når man tænker på at efter sin 20 så er hundene Per's vigtigste værktøj, ja så er det utroligt at han bare har sine hunde helt inde i hjertet, stor respekt for den måde han holder hund på, det er kærlighed for evigt. Som verdens bedste rejse makker til hoved prøver og ture ud i verden er vi nogen der har haft stor glæde, glæder mig til mange ture fremover.

DISK ønsker Tillykke.

Ole Schmidt


OLE EMDE SCHMIDT FYLDER 60 ÅR DEN 5. NOVEMBER 2020

Ole har siden 1983 haft Irske settere, og har gennem tiden lagt et stort arbejde i/for racen. Han er aktiv inden for både avl gennem kennel bomstærk, og for hundesporten. Ole har netop været på tur 2900 km. oppe i Norge for at få  parret Irish Power Game´s  Adeen og venter nu hvalpe. Ole og Adeen har sammen haft et særdeles succesfyldt efterår med ikke mindre end 2 x 1.VK ud af 2 mulige.

Ole er en ildsjæl og lægger et stort stykke arbejde for de engelske racer og især som terrænleder på sydhavsøerne har Ole lagt et stort arbejde. Han har altid været der når der skulle trænes med de røde hunde, og ikke mindst ejerne. Tusind tak for din hjælpsomhed.

Hjerteligt tillykke Ole 

På vegne af DISK, Kim Stoltze


Søren ”sus” Andersen fylder 70 år mandag den 6 august.

SA 16 FJD.jpg

Søren, som er et forholdsvis nyt medlem af DISK, har i mere end 40 år dyrket hundesport på topplan, de første mange år med racen Tysk Korthår. Under kennelnavnet ”Nordboen”, har Søren opdrættet flere særdeles gode korthår, som har gjort sig bemærket på forskellige prøver for kontinentale stående hunde. Efter en længere sygdomsperiode besluttede Søren at han nu ville prøve at arbejde med en engelsk stående hund. Starten på dette blev en ”lånehund” som Søren gik i marken med, når han ikke var på salgsrejser for Prof-Dog.
Mange kopper kaffe, med tilhørende ”bjesk” sammen med Søren er det blevet til når vi delte erfaringer med dressuren af henholdsvis kontinentale og engelske stående jagthunde. Sørens nysgerrighed blev vagt, siden har han haft både Engelsk- og Irsk setter, han har nu en lovende ung Irsk setter, som han glæder sig til at komme i marken med til efteråret.
Søren er en særdeles kompetent og dygtig hundedressør, som altid er omhyggelig med sit dressurarbejde, sætter høje mål og er meget interesseret i hvordan de forskellige dressurmetoder og rekvisitter udvikles.
Søren siger selv at han ikke er den store jæger, det er hundesporten han brænder for. Men det bliver dog til en del ture på jagt både med Hagl og kugle. En invitation til en god selskabsjagt tager han glædeligt imod, her er der jo mange gode folk at snakke med, og det kunne jo være de er interesseret i noget af det udstyr som han sælger gennem Prof-Dog.
Privat bor Tove og Søren på det mest vidunderlige sted med masser af natur omkring sig, vi er nogle som er heldige at komme der med vore hunde og nyde forholdene, ikke mindst sluderen over en kop kaffe sammen med Tove og Søren.

Søren du ønskes tillykke med dagen fra hele familien Rimmen Lønstrup.


Flemming Jensen 70 år.

HP 2015 Flemming Jensen (1).JPG

 

Jæger og hundesportsmanden Flemming Jensen, er en af Dansk Irsksetter-Klubs stærkeste støtter fylder her i august 70 år. Flemming har været medlem af DISK siden sidst i 60-serne eller først i 70-serne, og har i alle årene deltaget aktivt i alle foreningens aktiviteter, både med og uden hund. 

Allerede kort efter DISKs 60 års jubilæum i 1976 blev Flemming valgt til bestyrelsen, og har siden deltaget meget aktivt i klubbens forskellige administrative udvalg. De der var med dengang, husker det store ”kludetæppe” der blev afleveret til Birgit og Flemming, bestående af alle DISKs mange forskellige pokaler. Det fik Birgit hurtigt sat i system, med tidligere vindere i ringbind, numre på alle pokaler, - og Flemming påtog sig det store arbejde, at gravere alle pokalerne, hvilket har sparet klubben, eller vinderne af pokalerne for mange penge og megen besvær.

Birgit og Flemmings gæstfrihed ligger et godt stykke over normalen. Jeg husker endnu meget tydeligt da Norsk, Svensk og Dansk Irsksetter-Klub holdt Nordisk Konference hos Dem, vel 15 – 20 personer med indkvartering, spisning samt møder om jagthunde kontra udstillings hunde. På Flemmings jagt blev der vist hunde fra de forskellige lande, søg, fart og stil blev diskuteret til langt ud på aftenen. Et stort arrangement der lykkedes så flot.

Da DISKs avlsvejledning i 1986 blev vedtaget på generalforsamlingen, blev Flemming fra starten valgt ind i udvalget, og har været meget aktiv i alle årene. Birgit og Flemming deltog i 1995 i den ottende Verdens Konference i Dublin som DISKs repræsentanter, og plæderede for kun en type Irsk Setter, jagthunden og ikke de store udstillings hunde der var så populære den gang. I øvrigt noget alle de Nordiske lande var, og er meget enige om.

Flemming slog meget tidligt sit navn fast med syv tommer søm, blandt markprøvedeltagere i det meste af landet, ved at vinde DISKs forårs vinderklasse tre år i træk med Sille (Rosendales Lasse - Vestklit Bett), og om alt går vel, ventes nu femte generation efter denne legendariske IS. En anden opgave Flemming har påtaget sig er dommer gerningen, der er et meget tidrøvende job, med rejser og kritik skrivning efterfølgende. 

Dansk Irsksetter-Klub har for mange år siden tildelt både Birgit og Flemming DISKs sølvnål for Deres store arbejde i klubben. Dansk Irsksetter-Klub ønsker stort tillykke med dagen, og jeg selv, tak for mange års godt samarbejde og venskab.

 

På DISKs vegne Palle Krag.

 


Gunnar Jensen 70 år.

 

Et af Dansk Irsksetter-Klubs mest aktive medlemmer er i al stilfærdighed fyldt 70 år i december måned 2017. Gunnar Jensen, har været medlem af klubben i ca. 40 år, og har fra starten taget aktiv del i arbejdet, med at føre den irske setter frem som en jagt og markprøve hund. Gunnar blev valgt til bestyrelsen første gang i 1984, og overtog jobbet som kasserer efter Kim Ragborg allerede i 1989. Fra 2017 er det igen Gunnar der styre DISKs økonomi. Siden 1984 har Gunnar været dybt involveret i alle DISKs forskellige aktiviteter, Avlsvejledningen, Jubilæumsfond af 1976, og Mindelegatet for Derbyvindere.

Gunnar har i mange år været udstillings dommer, startende med Irsk setter, for nu at dømme alle racer i gruppe 7. Det var også Gunnar der stod i første række, da FJD og DKK i 2014 afholdt dommermøde for gruppe syvs udstillings dommere på Bygholm Landbrugsskole, for at gøre opmærksom på, at gruppe 7 er Jagthunde, og skal bedømmes som sådan på udstillingerne. Som det blev sagt, er det ikke fanernes længde, men kropsbygningen der skal bedømmes.

Dette har medført, at alle DISKs udstillinger, hvor Gunnar ikke dømmer, stort set arrangeres af Gunnar og Birte. På samme måde med DISKs hovedprøver. Her er Gunnar prøveleder, når det er på det østjyske terræn der skal vises fart og stil. Birte er jo et kapitel for sig selv, født ud af en familie, hvor den stående jagthund var en selvfølge, (godt nok en kontinental race). Hun deltager i alle DISKs arrangementer, med samme ildhu og arbejdsindsats som Gunnar, hvilket er en stor lykke for DISK.

Gunner har ført mange hunde på markprøve gennem årene, og har også opdrættet IS med kennelnavnet Kirstinekjær. Blot for at vise kvaliteten af Gunnars opdræt vil jeg nævne DKJCH DKBRCH Kirstinekjær´s D Eddie, og resultater opnået i 2017. 2. VK DISKs HP, 6. VK DKK Sjælland, 5. VK DISKs efterår, 1. VK m/CK DJ Stubbekøbing, ved Danmarksmesterskabet i 2016 blev Eddie 5. vinder. Der er ingen grund til her at opremse alle Gunnars vindende hunde, en af de bedste IS i Danmark er her nævnt, ærgerligt, at Eddie har en hjertefejl, så Gunnar derfor ikke vil benytte den i avl.

Ingen stående jagthund uden jagt, og jagten er fortsat en stor del af Birte og Gunnars liv. Igennem en lang årrække har De, sammen med en lille kreds af entusiastisk IS venner dyrket rypejagten, så langt nordpå, som man næsten kan komme, og hvor den eneste overnatnings mulighed er et spejdertelt med udendørs køkken.

Gunnar er i 2004 blevet hædret med DISKs sølvnål, og i 2009 med guldnålen for sit store arbejde i klubben. Stort tillykke med fødselsdagen Gunnar, og tak for mange års godt samarbejde i DISK, og for venskabet gennem alle årene.

 

Palle Krag.

 

Foto: Gunnar Jensen med Eddie. Privat foto Gunnar Jensen.


2017 - John Skovgaard Nielsen 70 år.

John Skovgaard med Kragereden Debbie, der i 2011 blev 1. vinder m/HP på DKKs Mesterskabsprøve. Foto: Palle Krag

Indvielse af jagthytten Skamby, fra venstre John Skovgaard, Per H. Nissen, Karsten Skovgaard, og Niels Peder Sørensen. Foto: Per Nissen.

En af Dansk Irsksetter- Klubs absolut dygtigste dressører og jagthundefører, John Skovgaard Nielsen er nu fyldt 70 år. Det er jo kun et enkelte af DISKs medlemmer, der kan blive den første i klubbens historie, der kan vinde Danmarksmesterskabet, Derbyet, eller som John, der i 2011 vandt DKKs Mesterskabsprøve, med sin IS Kragereden Debbie.

De tre absolut mest præstige fyldte markprøver i Danmark, blandt de stående jagthunde, er det nu lykkedes at vinde med en Irsk Setter. Derbyet i 1994 ved Erik Marker, Mesterskabsprøven i 2011 ved John Skovgaard og Danmarksmesterskabet i 2016 ved Brian Krog, et stort mål for DISK er herved opnået, og du blev en del af dette John, tillykke.

Johns første IS i 1975 var Bjørn, den er blevet efterfulgt af en perlerække af gode jagt og markprøve hunde, veldresserede jagthunde, der er blevet brugt meget til jagt, og som om foråret og efteråret, kunne slå sig løs på markprøverne med mange flotte præmier og placeringer til følge, det førte blandt andet til, at Nelly blev Dansk Jagt Champion. Nuværende IS i rækken er Settermosen Chantal, der kun lige var fyldt to år, da John i foråret, på DISKs hovedprøve, førte den til en 3. vinder placering, og derved skaffede John og Kirsten en ekstra ferie på det Norske højfjeld, som deltager på det Danske landshold, ved NISKs 100 års jubilæumsprøver. En jagthund skal bruges til jagt, derfor har Johns foretrukne markprøve form altid været brugsklassen, og efterårs vinderklasserne, hvor alle den stående jagthunds egenskaber udfordres.

Hundene førte os sammen midt i 70`serne, derefter kom vi til at gå på jagt sammen, og af venskabet opstod ”Ø-vennerne”, fire ægtepar, der gennem en årrække har besøgt de Danske øer omkring Fyn og Jylland. Vi har i sommertiden haft mange fantastiske timer sammen, på de mange forskellige øer, og vi håber på mange flere, i dette dejlige selskab. Vi håber på at du John, sammen med Kirsten får mange år endnu, med besøg på mange øer, og mange jagt- og markprøve oplevelser.

Dansk Irsksetter-Klub ønsker stort tillykke.

Palle Krag.


Årsagen til at John og jeg fik jagt sammen var på baggrund af Johns store lidenskab, Jagt. John ville gerne lære sine drenge at drive almindelig jagt.

Definitionen på "Jagt i almindelighed." (Viggo Møller 1890)

Ved jagt forstaaes den handling, at tilvælde sig eller søge at faa i hænde, fange, skyde eller på anden måde dræbe Vildt, dvs. vilde Pattedyr og fugle, som efter udvidet opfattelse ere gjenstand for Jagt. Da ikke alle jægere sidde inde med samme egenskaber, har man give hine forskjellige navne. Søndagsjæger er en person, der ikke forstår jagten, men alligevel udøver denne.

John er ingen "Søndagsjæger" selv om han gik på jagt om søndagen.

Jeg havde et mindre stykke bondegårdsjagt i Skamby. Flad jord med lidt stub, roer, hegn og ikke mindst et vandhul der var velegnet til andejagt. Senere gik vi sammen om at leje jagten på 2 gårde i Skamby. På disse 2 gårde havde vi et fortræffeligt jagtareal, der blev passet med udsætning af ænder, agerhøns og fodring. I starten brugte vi maskinhuset som jagtstue, men endte med at få en jagthytte sat op. "Slottet", der fulgte os rundt på de kommende jagtterræner. Der er vist ikke den "jagt-historie" der ikke er blevet fortalt i "Slottet". Jo. Drengene fik en jagtopdragelse der ikke gik ud på "at stå på jagt", men at "gå på jagt"

Tak for mange gode oplevelser sammen med dig, John og dine drenge på jagt i Skamby, Bøgebjerg og Mellemmølle, og tillykke med 70 års fødselsdagen.

Per H. Nissen.


2017 - Jan Justesen fylder 60 år

Undertekst: Jan som vi kender ham, altid med et skarpt blik på hundenes præstationer. Foto: Palle Krag

Jan Justesen med Kragereden Pluto, Niels Peter med Kizzy

Undertekst: Det var en sensation, da Jan Justesen med Kragereden Pluto, og Niels Peter Sørensen med Kizzy fik tildelt 1. præmie i åben klasse, på Dansk Jagtforenings forårs markprøve ved Billund i 1984, med Jens Lindved Sørensen som dommer. Der var langt mellem 1. præmierne til Irske settere den gang i 84. Foto: Palle Krag

Jan har været medlem af Dansk Irsksetter-Klub i snart 40 år. I al den tid har Jan været aktiv deltager ved klubbens mange arrangementer. Jans store force er hans altid gode humør, som er meget smittende, er Jan til stede skal vi nok få en sjov og hyggelig dag. Det er ikke alene det gode humør som kendetegner Jan, han arbejder meget seriøst med sine hunde, som han flittigt fører frem på markprøver landet over. Mange af de hunde som Jan gennem tiderne har ført frem, har han hentet i vore nabolande, både nord og syd for grænsen. Vi husker hunde som Tydalens H. Thunderboomer, Rødrypa´s Riders on The Storm, Erin vom Kapellenpfad. Alle hunde som har udmærket sig på både markprøver og udstilling. En af Jans første hunde var Krageredens Pluto, en hund af et stort format, som gennem hele dens liv fortsat udfordrede Jans evner som dressør. Netop denne hund er måske årsag til at Jan blev den dygtige dressør som han er. Hans seriøse arbejde med hundene resulterer altid i at Jan møder med lydige hunde på prøverne. Jan fører nu en Dansk opdrættet hund, Vilslev L. Ready to Take of, en hund som vi nok kommer til at høre mere om i årene fremover.

Jan bruger meget af sin fritid til jagt og fiskeri, men der skal ikke være tvivl om at familien sattes højt. Jan og Jette har kørt mange true med campingvogn både i indland og udland. Sammen med familien nyder de badeferie i syd Frankrig, skiferie i Alperne og nu, efter at Jan og Jette har købt hytte i Sverige tæt ved skisportsstedet Idre, kører de gerne derop for at være sammen. Der er i øvrigt også gode jagt og fiske muligheder ved hytten.

At Jan er jæger skal der ikke herske tvivl om. - Han har fået det ind med blodet fra barnsben af og videregivet det gerne til datteren Jeanette, sønnen Jacob er mere til fiskeri, som Jan også dyrker fra egen jolle.

For 25 år siden var Jan og jeg sammen på vores første rypejagt i Sverige og Norge. Den tur åbnede vore øjne for nye oplevelser og anderledes nydelse af vore hundes arbejde i fjeldet. At vi blev smittet med ”bacillen”, som man siger i Norge, er der ikke tvivl om, da vi siden da helst hvert år vender tilbage til fjeldet med vore hunde, for at nyde det frie liv i den skønne natur. Vi er vel allerede nu i gang med at planlægge årets tur.

Tillykke med de 60 år Jan.

Hilsen familien fra Lønstrup.


Flemming Vilslev 70 år

Flemming V.jpg

Flemming Vilslev Knudsen kunne midt i september fejre sin 70 års fødselsdag. Flemming har været medlem af Dansk Irsksetter-Klub siden midt i halvfjerdserne, og har i de forløbne ca. 40 år deltaget meget aktivt i klubben på alle måder. Det var Flemming der som prøveleder introducerede de ualmindelige gode fugle terræner i Vestjylland, syd for Esbjerg, som jeg husker det, med standkvarter på Esbjerg Brandskole, og Landbrugsskolen Riber Kjærgaard omkring midten af halvfemserne

Udover jobbet som prøveleder, har Flemming været aktiv i flere forskellige udvalg, blandt andet været medlem af bestyrelsen i mange år,
og selv været formand for klubben, altid med en ildhu, og en stor arbejdsindsats.

Det er jagtbrugshunden, Flemmings hjerte brænder for, det skal være hunde der kan og vil gå på jagt, alle former for jagt selvfølgelig, og så skal de være anatomisk rigtigt bygget samt kønne, så det er en fornøjelse, at se på dem hele dagen. Det går igen i Flemmings opdræt, kun de absolut bedste avlsdyr, der har vist deres kunnen frem på jagt og prøver, bliver brugt til avl i Kennel Vilslev, hvilket også kan ses, af hans opdræts mange gode resultater.

Det er blevet til mange fine topplaceringer gennem årene, senest ved Dansk Irsksetter-Klubs 100 års jubilæums vinderklasse, gentog Flemming med sit eget opdræt, Vilslev Kari, 1. vinder placeringen fra 2015, ved igen, at blive 1. vinder med hæderspris. På året imellem disse to hovedprøver, har Kari opnået en 3. vinder placering i efterårsvinderklasse 2015 ved Vildbjerg, og en 2. vinder placering med hæderspris ved Schackenborg forår 2016. På DKK mesterskabsprøve ved Holbæk 2016 blev det så til en 5. vinder placering, en flot præstation. Efter en sådan placering, er vejen hjem ikke lang, en 5. vinder placering, på DKKs forårs Mesterskabsprøve, blandt de stående Engelske jagthunde, er et godkendt resultat, og tegn på godt avlsarbejde.

For sit store arbejde i klubben og for den irske setter, er Flemming i 2003 blevet tildelt Dansk Irsksetter-Klubs Hæderstegn i sølv.

På vegne af Dansk Irsksetter-Klub ønskes du tillykke med de 70 år, og held og lykke fremover i livet, og med avlsarbejdet for den irske setter.

Palle Krag.

Til den gode kammerat med godt humør og kant.

Tillykke med din 70 års fødselsdag – Flemming V. Knudsen

Vi mødtes for efterhånden en del år tilbage, hvor jeg kontaktede dig vedr. køb af irsk setter. Dette førte til et kammeratskab, som nu har varet i mange år og forhåbentlig med mange år endnu, med gode jagt- og hundeoplevelser, som måtte komme.

De, som kender Flemming er ikke i tvivl om, at de har en god kammerat, som brænder for den irske setter i alle henseender.
Ønsker man hjælp eller et godt råd, går man heller ikke forgæves til Flemming og igen her leveres din ærlige mening, men også med din opbakning, hvis man er af en anden mening.
Dette med din ærlige mening sætter jeg stor pris på, og ingen tvivl om, det er et stort aktiv hos dig.

Du har været en aktiv hundemand i alle de år jeg har kendt dig. Du har arbejdet for, at gøre den irske setter mere synlig og bestredet bestyrelses- og formandsposten i Dansk Irsk Setter Klub. Du har vist, at din viden omkring den irske setter, som du til tider kæmper for, er stor og med resultater på marken og i udstillingen af fineste karakter, er der ikke mange, der kan følge med. Man kan være af en anden mening, men vinderen har altid ret.

Du arbejder målrettet på, at udvikle dine hunde fra starten og opdrætter efter, at lave de bedste kuld samt finde den rigtige hvalp i kuldet.
Dette er der synligt bevis for ved, at se på resultaterne du har skabt i de mange år du har været med og ikke mindst med de seneste hunde, der er med helt i toppen hele tiden.
Din viden omkring alle hunde du har mødt på din vej og ikke mindst din hukommelse medhensyn til hundenavne, opdrætter, avls linier osv. er til tider utrolig.

Dit altid gode humør smitter utrolig meget af når vi samles til træning - jagt, eller bare en rigtig hyggelig komsammen.
Jane og din gæstfrihed er meget stor, der er altid kaffe eller bespisning enten før eller efter træning og ofte begge dele. Dette skal i have en stor tak for.

Du fortjener om nogen, en stor tak for din indsats.

Hjertelig tillykke med fødselsdagen.

Susanne & Tom


Formanden fylder 60 den 20/7 2016 Erik Rimmen

Erik Rimmen.jpg

Alle der kender Erik og ved at hans hjerte brænder for den irske setter, hans opdræt i kennel Mårup har vundet mange præmieringer på mark og bænk,
her skal lige nævnes kombinationen mellem Mårup´s Klip og Rosendales Sam, her er det hundene. Mårup´s Cato og Storm , samt Eriks egen Felix, som alle er stærke hunde på markprøve og på udstilling. 

Erik er jæger med et stort J, han holder af alle former for jagt, og gerne 3 – 4 gange om ugen, hvis der er mulighed for det. Men hans foretrukne jagt er rypejagten, her er alt hvad man kan ønske sig, en storslået natur, kammeratskabet, hygge om bålet når maden tilberedes, samt enorme områder at jage på. Her kan man virkelig se, hvad en irsk setter er skabt til. 

I hjemmet i Lønstrup er gæstfriheden stor, så hvis man skal på jagt eller trænings tur, så starter og ender man som regel hjemme hos Helle og Erik, for som Erik siger ” vi skal lige have lidt til halsen og maven og så en bette snak ” .   

Du ønskes hjertelig tillykke med fødselsdagen, vi ses når BJØRNE jagten går ind i Sverige

 

Jan Justesen


Svend Aage Jensen fyldte 60 år d. 12 oktober 2015

Svend Aage fik sin første Irske setter i 1995, det var Kirstinekjær´s Vax kaldet Tai.

Første gang Svend Aage stillede i åben klasse fik han første præmie, ham og Tai blev flere gang placeret i vinderklassen ogvar med til Danmarks mesterskabet i 1999. Der udover opnåede de den fornemme pris at blive årets Irske setter.  Svend Aage har siden altid haft Irsk setter.

Svend Aage bruger sine hunde til alle former for jagt, selv bukkejagt, hans hunde er altid meget veldresserede.

Svend Aage og Lilli har flere gange arrangeret vinter træning omkring Fredericia. De er altid parate til at hjælpe, når der skal arrangeres noget omkring hundene, det sætter DISK stor pris på.

Svend Aage er DISK´s kontaktperson i det syd og sønderjyske... man går aldrig forgæves til ham om et godt råd eller hjælp til dressuren. 

DISK ønsker hjertelig tillykke.

     Birte og Gunnar


Knud Hansen 70 år

Knud Hansen, Bredsten, er her i sommer fyldt 70 år. 
Knud har i flere år har stået for optællingen af agerhøns i området vest for Vejle, nærmere betegnet, mellem Bredsten, Kærbølling, Jennum ogSøskov, Ikke kun optællingen af høns optager Knud, der bliver også fodret rundt i området, fra små rør i hegn og remisser,  tynde grønne rør der ikke skæmmer i naturen, men til gengæld skal tilses, med lidt kortere interval. 

Knud har været et aktivt medlem iDansk Irsksetter-Klub, den sidste snes år, og er godt i gang med dressur af sin nye import fra Norge,  DK04760/2014 Heggelifjell Rix. Det er meningen, at vinderklasse hunden Bomstærk Djenka 05185/2004, så småt skal pensioneres,  men endnu følger den fint med den unge Nordmand på marken, selvom den selvfølgelig må se sig slået på 
den lange distance, 11 år og mange jagter, er dog en bagage at slæbe på. 

Vi er en mange der takker, for dine hyggelige ”køkkensamlinger” inden det er gået løs med agerhønse tællingen. 

På vegne af Dansk Irsksetter-Klub ønskes du tillykke med fødselsdagen, og knæk og bræk med dit nye norske håb. 

Palle Krag.


Christina Bak fyldte den 27.maj 50 år

Fra Dansk Irsksetter-klub skal der lyde et stort tillykke.  Som jeg kender Christina er der ingen tvivl om, at hendes hjerte banker for hundesporten og dyrenes trivsel. 


Hun er utrolig aktiv, specielt hvad angår ringtræning og udstilling. Og er aldrig bange for at give en hånd med, når der er brug for hjælp.  
Nu er det jo sådan at hun ikke bare holder sig til en race, men hvad angår de røde har hun både ført Calle og ikke mindst Krageredens Maggie på markprøver og har opnået gode resultater, specielt Maggi kom hun til tops med, ved hovedprøven på Fyn. Hun har også opnået rigtig fine placeringer på de forskellige udstillinger, med hendes røde hunde. Efterfølgende er Calle og Maggie blevet parret, desværre kom der kun en hvalp ud af det, men en dejlig bulderbasse, (set ved selvsyn) det bliver spændende at se hvad du kan opnå med ham. 


Christina der skal herfra lyde en tak for din indsats for de Irske setter og hundesporten. 

På vegne af Dansk Irsksetter-Klub
 Erling Juul


 Kent Madsen 50 år   

B8_Kent_Derby_2009_net.jpg

 D. 4. august 2015 fyldte Kent Madsen 50 år. Et skarpt hjørne er rundet for én af vores gode hundevenner. 
Kent har igennem hele sit liv, haft en eller flere Irsk Settere. 
En rigtig Irsk Setter mand. Både John og jeg er vokset op med Kent. John og Kent, som sønner af to ærede hundesportsfolk, 
og som efter skoletid elskede at mødes på deres cykler, og med hver sin hund; nu skulle der trænes hund – og tit på tyvstjålne terræner. 

Jeg kendte Kent som klassekammerat og jeg vil da ikke skjule, at han var en rigtig dreng med selvtilliden og charmen i orden.
 Kent har haft mange rigtig gode Irsk Settere, men dem vi husker bedst er Sputnik, Saint Germain & Ditte. 
Dog skal vi ikke glemme,  at nævne Settermosens Alice (Molly), som det lykkedes Kent at bliver 4. vinder med på Derbyet i 2009. Molly går stadig hjemme på ejendommen i Søndersted på Midtsjælland. Efter Molly købte Kent også Krageredens Maggie. 

Maggie var på et kort ophold hos John og jeg en sommer for nogle år siden, og her forelskede jeg mig fuldstændig i denne skønne hund. Maggie var den komplette Irsk Setter tæve i mine øjne. Dette fortalte jeg Kent, når jeg kunne komme af sted med det! 
Vi ved alle at Kent pt. har valgt at holde en pause i hundesporten. Derfor gav Kent & jeg hinanden hånden på en ren og skær venneaftale om, at jeg overtog Maggie. En aftale man kun kan forvente af sine allerbedste venner. 

Det vil jeg altid være jer dybt taknemmelig for, Jane & Kent , men det ved I allerede! Inden det kom hertil, delte vi i et års tid næsten Maggie imellem os, som om hun var et delebarn. Noget man ikke bare kan gøre med hvilken som helst hund eller imellem to tilfældige mennesker.  Vi håber, vi igen en dag ser dig på markprøve, når lysten forhåbentlig vender tilbage. 

Et stort rungende hjertelig tillykke med de 50 år, (- så er vi lige gamle igen J)
Christina & John Bak
 


Helge Knudsen 60 år  

Mangeårigt medlem af Dansk Irsksetter-Klub Helge Knudsen, Fyn, kunne i september i år fejre sin 60 års fødselsdag. Helge anskaffede sig i midten af halvfjerdserne sin første IS, og blev medlem af Dansk Irsksetter-Klub.  På trods af flere gode hunde i stamtavlen, kunne Diana ikke tilfredsstille de krav Helge stillede til en god jagt- og markprøve hund.  Efterfølgende ved vi alle, at det efter denne indledning, kun er gået fremad med Helges hunde. 

Helge har igennem hele sit opdræt, og alle årene, kun haft den ene tanke, at hundene skulle blive bedre og bedre til jagt og markprøve. Dette opnåede Helge på derbyet i 1999, der var en flot årgang af gode IS, og et bevis på, at der var jagthunde blandt de røde. Ikke mindre end 11 IS stillede til start det år, alle på nær en, var Dansk opdrættede. Iblandt disse 11 unghunde var Greif, (Klippeøens Riff – Tessa) opdrættet og ført af Helge Knudsen, og ved afslutningen af Derbyet søndag eftermiddag, stod Greif og Helge som 2. vinder af Dansk Jagthunde Derby. Et imponerende resultat af Helges opdræt, når der tænkes på hvor mange hunde, der starter på Derby prøven. Samme forældre havde en anden af Helges opdræt, brugs og jagt CH Ibber, der kom til nu afdøde Tony Andersen. En hanhund der i allerhøjeste grad har sat sig spor i Dansk IS opdræt, og slutteligt kom til Norge, for også at deltage i avlen der.

Helges stille og rolige facon, har ført til flere forskellige tillids poster i Dansk Irsksetter-Klub i årenes løb. Det er blevet til medlemskab af bestyrelsen, og avlsvejledningen, ligesom Helge har været DISKs kontaktperson og prøveleder, på Fyn. I en meget lang periode har Helge afholdt apporterings kurser, med afsluttende prøve på Søbysøgård. Det skal da også lige nævnes, at Helge Knudsen i 2009 fik tildelt Dansk Irsksetter-Klubs hæderstegn i sølv.

På Dansk Irsksetter-Klubs vegne, ønskes du hjerteligt tillykke med fødselsdagen, og vi håber, at du i mange år endnu, 
fortsat vil arbejde på, at forbedre Irsksetteren, som en af de fremmeste stående fuglehunde i Danmark.

Palle Krag.


Torben Reese 70 år

Som en af de lidt ældre Irsk Setter folk, så mødte jeg Torben og hans første irsk setter en gang på en markprøve. Torben velklædt som altid, charmerende sød og venlig, som vi alle kender ham.

Jeg kan ikke huske, hvad det var for en bil, men jeg mener han kørte i en flot Jaguar med læder sæder, hvor om alting er, så var vi flere der tænkte, da Torben lukkede hunden ind på bagsædet smurt ind i pløre og pladder, hvem pokker er ham Reese Ham ser vi ikke om et år, tænke jeg og sikkert mange andre, men det gjorde vi, jeg husker specielt, da vi havde 3 irsk setter unghunde,
 der som de eneste engelske hunde, havde fået 1. pr på FJD forår, Torben-Kim Enarm og undertegnede skulle gå om prøvens bedste hund.  Torben sagde: Drenge lad os tage en øl med i lommen og lad os gå ud og nyde dette øjeblik! Det var Kim og jeg hurtigt med på. Prøven var overstået på 5 minutter, så havde Torbens hund slået Kim og jeg, på 2 perfekte situationer.
Den største og hurtigste røvfuld Kim og jeg har prøvet, nu viste vi, hvem ham Reese var.
Din tid med Irsk settere har været præget af entreprenørskab, du vil udvikle, du har tænkt nyt.

 Torbens hunde:

DKCH-DKJCH-DKBRCH Klippeøens RIFF.
Torben har i manges øjne, haft den bedste hanhund, der har været i klubbens historie, Klippeøens RIFF, det er uden diskussion, den hund der har slået bedst igennem i vores avl. Riff kunne med lidt held være blevet DKBRCH som unghund (den blev kun 2 vinder), men det opnåede han lidt senere. Jeg vil gerne for egen regning sig: DEN MEST STILRENE IRSK SETTER JEG HAR SET TIL DATO. Årets Irsk setter 1998-2001. Titlerne taler for sig selv.

Sheantullagh Glenn. Derby vinder i Sverige, vi har kun 2 vindere i klubbens historie, placeret på DM, utallige vinderklasse placeringer forår og efterår. Fantastisk fuglefinder. Årets Irsk setter 2004, mange imponerende resultater.

Dona. Placeret på mesterskabsprøven forår, utallige vinderklasse placeringer, stilren og igen fantastisk fugle finder. Donse var en meget blød hund, men du formåede at få alt det gode frem i hende.

Janås Arrac. En hund som faktisk er tipoldefar til Lohmanns Jaffa, også denne opnåede vinderklasse placering.  

Du har også arrangeret markprøver og vinderklasser. Du har også prøvet at arrangere DM på Frihedslund og omegn, et af de flotteste DM jeg har set, det hold jeg var med ude og se, der var skudt over alle hundene til middag og flere af hundene op til 2 gange. Som da Flemming Fuglede kom op til os og gav dig hånden og sagde undskyld drenge efter 11 misbrugte chancer, 
det her er jo et fantastisk terræn, der kunne jeg se, du var stolt, du havde kæmpet for at terrænerne var perfekte og der vare fugle i rapsen, du havde rent i flere uger og smidt hvede i rapsen, for at lokke fasanerne ud fra remiserne.

Kære Torben. Det er meget svært for mig ikke at blive personlig, du er et fantastisk menneske, du er umulig at beskrive med få ord.

Men du har for mig været, som en far (selv om du ikke er det fysisk) du har altid været et ordentlig menneske, som når det har væretnødvendigt, har opdraget på mig og givet modspil på en god moden og konstruktiv måde. Det er fantastisk at komme ned til dig og Hanne i Thailand og mærke jeres kærlighed til hinanden og livet sammen.

Der er en aura om din person, som mange har nydt godt af, du er et utrolig varmt menneske, altid glad positivt, du elsker at drille og blive drillet, du er en person som skaber livsglæde omkring dig, glasset har aldrig været halvt fyldt, du om nogen ser muligheder i stedet for begrænsninger.

Du har aldrig båret nag, du har en fantastisk evne til at tilgive, som en af dem, som desværre har prøvet at såre dig, så har du tilgivet også mig.

Du er jo et konsekvent menneske, så da Hanne gerne ville til Thailand, så som du tørt sagde: nu havde Hanne brugt tid på mig og min interesse, nu er det min tur til at ofre mig og så sluttede du dit jagthunde liv, med at blive udtaget til DM. Som du meldte afbud til, du følte det var her kapitlet skulle sluttes.

 Dit engagement uagtet om det har været i DJU-DISK Bestyrelse – HUNDESPORTEN - NU GOLFeller dine egne virksomheder er imponerende.

Ingen i vores lille klub har på så få år, som du har haft Irsk setter, skabt så mange store resultater, med så forskellige hunde.

Hjertelig tillykke med fødselsdagen.

På vegne af DISK
 Kent.


Vagn Rasmussen og Arne Englyst

blev i forbindelse med formandsberetningen på DISKs generalforsamling i foråret, 
ønsket tillykke med Deres henholdsvis 70 og 80 års fødselsdagen

15_Vagn_Rasmussen_1985.jpg

Erling Juul
Dansk Irsksetter klubs kassererfylder 70 år den 25. juni

Erling har gennem mange år arbejdet for hundesporten med særlig kærlighed for den Irske setter. 
I Dansk Irsk setter klub har Erling længe siddet i bestyrelsen som kasserer, han har været prøveleder på en række hovedprøver for klubben, ringsekretær ved udstillinger og meget mere. Fjd. har ligeledes glæde af Erling som prøveleder på den Sjællandske markprøve. En ting er sikkert når Erling påtager sig en opgave er alt planlagt og organiseret til punkt og prikke.  Når Erling står i spidsen for et arrangement er det en fornøjelse for alle både dommere, terrænledere og hundeførerne, 

Erling tager hånd om alle med stor respekt for deres ærinde. At Erling og hans hustru Alice begge har et stort hjerte for den Irske setter har de bland andet vist ved to gange at have påtaget
sig opgaven at opfostre et hvalpekuld for et medlem som ikke selv havde tid. Erling har med stor fornøjelse ført flere hunde frempå markprøve og udstilling. Desværre kan bentøjet ikke rigtig være med længere, så Erling følger mest med fra sidelinjen når hundene er i marken.


I bestyrelsen nyder vi godt af Erlings store organisatoriske viden, hans arbejde hviler altid på ansvarlighed og loyalitet overfor Dansk Irsk setter klub og hundesporten.

På vegne af alle medlemmer i Dansk Irsk setter klub vil jeg Ønske dig Erling tillykke
På DISK vegne
Erik Rimmen


Palle Krag fylder 70 år d. 18. juli 2012

Palle benytter gerne en lejlighed til at udbringe et leve for den irske setter

Æ "Fejer" fra Vejle fylder d. 18. juli 70 år. Palle har i mange mange år været en kendt og
agtet person i Irsksetterklubben. Jeg stødte på Palle i starten af 70erne hvor han blev valgt ind
i bestyrelsen både som næstformand og sekretær. Siden er det gået slag i slag med forskellige udvalgsposter.  Mangen en gang som prøveleder i det fynske, diverse statestikker, og sidst men ikke mindst som redaktør af DISK siderne i Jagthunden. Palle du er en omhyggelig mand, der ikke overlader noget til tilfældigheder, der er altid orden i tingene.

På hundesiden hardu også været fremme i skoene, og er det stadig. Det startede, tror jeg nok, 
med Havdrups Sif, som sammen med Rosendales Gorm fik et kuld hvalpe med kennelnavnet
Kragereden.  Fra det kuld kom Krageredens Pluto, en rigtig ganger, og Krageredens Venus. 
Pluto var en overskudshund, og dette videregav han til sit senere afkom, der kom flere rigtig gode
hunde. Du har importeret og exporteret hunde fra/til både Norge og især Finland,  hvor den sidste Douedals Kyra i 2005 bliver 1. vinder på Hovedprøven. Afkom efter Kyra/Ibber Krageredens Debbie bliver den første IS der vinder Forårsmesterskabet. 


Mange gode hunde er gået gennem dine hænder, må det fortsætte mange år endnu.

Kære Palle, hjertelig tillykke med dagen, og tak for mange gode stunder på både prøver og på jagt

 Mvh

Fl. Vilslev


Jørgen Jensen fylder 70 år

Til de der ikke helt er med, er det ”barberen” fra Holbæk der fylder år, og til de der stadig er skeptisk er den god nok, Jørgen runder et skarpt hjørne, og vi, som indenfor nogle år vil være i samme situation, er der blot at sige ”giv os opskriften” på, hvordan man holder sig så utroligt godt, det er muligt det er dit hundeliv, men mon ikke Kirsten har en eller to fingre med i spillet.       

 Jørgen Jensen må vel siges, at være et andet ord for Dansk Irsksetter-Klub.  I N G E N andre har sat sig så dybe spor i Klubbens historie som Jørgen, og det er svært, at trække dem alle frem men her er blot tre som altid vil være en del af klubbens historie: 

1978: Jørgen bliver 1. Vinder med Canel, første gang en Irsk Setter opnår dette, herefter adskillige Vinderklasse placeringer med Canel for i, 1983: at opnå den fornemme Brugschampion titel, igen var det for første gang i historien, det lykkedes for en Irsk Setter. 

 1981: Jørgen bliver formand i DISK, efter sigende efter nogle turbulente år, og her bliver Jørgen siddende i 24 år, kun overgået af S A ´Tetlaffs 26 år, og perioden har uden tvivl været den mest frugtbare i klubbens historie.        
Hvorfor og hvordan har Jørgen været i stand til dette? Hvis vi ser på de hunde mæssige resultater, og her drejer det sig ikke udelukkende om Canel, tænk blot på Tanja, Tuula, Englyst Canel, alle hunde Jørgen har bragt frem i forreste række, jeg tror, det i meget høj grad skyldes den selvkritik Jørgen besidder, Jørgen er formodentlig mere kritisk overfor egne hunde end for andres, en egenskab mange hundefolk ville have godt af at tilegne sig, dertil kommer at Jørgen er utrolig flittig, regn er absolut ingen hindring for en god trænings tur, i modsætning til visse andre.  
Som formand for DISK var Jørgen den samlende person, en person med sine meninger, og som med sin store viden og indsigt, var dybt respekteret ikke blot internt, men i hele hunde verdenen, han var en formand som var i stand til at løse de små konflikter, der altid vil opstå, samt gøre det på en måde, der fik DISK til at fremstå som en god sammentømret klub, og dermed skabte den fremgang, der på relativt kort tid førte vore hunde fra middel til top. Men ikke alene DISK har igennem årene nydt godt af Jørgens entusiasme for hunde sporten, utallige er de udvalg Jørgen har siddet i, Dommer udvalget, Derby udvalget mfl., og har samtidig i mange året været en højt skattet dommer på vore prøver, en dommer som satte de engelske hundes dyder (stil) i højsæde, tit har jeg i det stille, moret mig over enkelte deltageres eder, når de på en prøve skulle have Jørgen som dommer, uden at have set hunden vidste du med bestemthed, at stilen på deltagerens hund ikke var i orden.


På det personlig og private plan, har det for mange af os været en ære, at kunne kalde dig en god ven, festlig fornøjelig med et glimt i øjet, og når du enkelte gange blev lidt for påståelig, har du heldigvis Kirsten, som hvis vi skal være helt ærlige, har en meget stor andel i ovenstående ros,  og ikke mindst for din ulastelige påklædning. 

 Jørgen vi er mange, der ønsker dig rigtig mange gode år fremover, ikke mindst i hunde verdenens tjeneste. TILLYKKE MED DE 70 ÅR

  En Sjællænder


Palle Krag(th) Æresmedlem

Kære Palle

Palle du har været en vigtig person i Dansk Irsk Setter Klub al den tid du har været medlem.  Jeg har kendt dig i over 30 år - vi harsiddet sammen i avlsvejledningen, hvor du altid var mand for statistikker, især når de viste gode tal for Irsk Setteren i forhold til de andre engelske hunderacer. 

Som opdrætter har du flere gange vist gode evner, jeg husker et billede fra en årbog, hvor Niels Peter og Jan sidder på en brink med hver sin hund fra kennel Kragereden, begge hundene fik den dag 1. pr. i åben klasse.

På det seneste har vi alle været vidne til nogle særdeles gode hunde fra ”Kragereden”. I dag er du redaktør for DISK klubsider i Jagthunden, nok den bedste vi har haft nogen sinde.

For dit store arbejde og dit glødende hjerte for Irsk Setteren har Dansk Irsksetter Klubs bestyrelse besluttet at udnævne dig til æresmedlem af Dansk Irsk Setter Klub.

Erik Rimmen, Formand


Edvard Holm 90 år

1_Edvard_Holm_2011.jpg

Et Fyrtårn i Dansk Irsksetter-Klub historie, fyldte i marts måned 90 år. Man kan måske med en let omskrivning af Winston Churchills ord sige, aldrig har så mange skyldt så meget, til en person.  

Holms arbejde for den Irske Setter har været utrætteligt. Allerede som purung jagtelev på Sjælland, 
blev Holm forelsket i den røde setter, og til i dag ca. 70 år efter, er tanken om, at forbedre
Irsksetteren som jagthund, stadigt det Holm brænder for, og har for øje. 

Både på skrift og tale ved foredrag, har Holm øst af sin viden om dressur og avl. Utallige gange ved vintermøder, i DISK og mange andre steder, har tilhørerne fået besked på, at hundene skulle være veldresserede, deres jagtlige egenskaber afprøves på markprøver, og der skulle kun avles, på det absolut bedste materiale. For at forbedre sit eget opdræt, og derigennem være med til at hæve Irsksetterens niveau herhjemme, har Holm importeret flere hunde fra blandtandet, Norge, Sverige og Irland. Her skal nævnes et par eksempler på gode hunde, blandt andet Moanruad Grateful, der vandt Grand Quete-Strasbourg prøven, med den højeste udmærkelse der gives. 

Janås Nick og Moanruad Elko, der i 1985 begge blev placeret på Dansk Jagthunde Derby, som 2. 
og 3. vinder, en sjælden præstation. Alt i alt har Holm ført 22 forskellige Irske Settere til 1. præmie
i åben klasse, og det er blevet til mere end 20 placeringer i vinderklasse, og tre placeringer ved Danmarksmesterskabet.

Ikke blot igennem sit eget opdræt, har Holm været med til at forbedre den Irske Setter, men også 
igennem et livslangt organisations arbejde, har han arbejdet for den stående jagthunds fremme. 
Der findes intet fora, der har med jagthunde at gøre, hvor Holm ikke har været valgt, og siddet med
ved bordet, som en af dem der blev lyttet til. Mangeårigt medlem af DISKs bestyrelse, med i udvalg
 under FJD, og som Formand for Derby udvalget, medlem af Dansk Jagthunde Uvalg, samt udvalget, for stående jagthunde under DKK.

Edvard Holm har selvfølgelig, for mange år siden modtaget alle de hædersbevisninger, som Dansk Irsksetter-Klub er i stand til at give, sølvnål, guldnål, og udnævnelse til æresmedlem.

Ud over at sidde ved de blankpolerede mahogniborde, og dressere egne hunde, 
har Holm også fundet tid til at være dommer, afholde prøver, og inviterer på træningsture.

På vegne af Dansk Irsksetter-Klub, vil jeg ønske dig tillykke med 90´ års dagen,
 og ønske dig et fortsat godt helbred.

Palle Krag


 Verner Larsen 80 år

Den 19. juni kunne tidligere formand og nuværende æresmedlem i DISK, 
Verner Larsen   fejre sin 80 årsfødselsdag.  

Verner har fra sin tidlige barndom, fulgt sin fader og hans korthaar på jagt.  Det er klart, at så bliver man jæger og hundemand.  Hans interesse blev fanget af den Irske Setter, og på   trodsaf, at udstillingshundene dominerede på det tidspunkt, lykkedes det Verner, at finde en god jagthund, efter Garvergaardens Pedroog Ritzy, ved navn Sieef. 

Under kennelmærket Havdrup arbejdede Verner ihærdigt på, at forbedre den Irske setter som jagthund. Sieef blev i 1963 parretmed Højrups Basse, og blandt hvalpene valgteVerner Havdrup Anja. På Dansk Rød Setter Klubs hovedprøve ved St. Heddinge i1967 blev Havdrups Anja 1. vinder i søndagens vinderklasse. 

Året efter i 68 drog Theis Westermann, Sigfred Nielsen og VernerLarsen til Nøsen i Norge, på højfjeldsprøve. Her blev Verner 1. vinder med Havdrup Anja, Alf Tjersland, Norge 2. vinder medMoanruad Raff og Sigfred Nilsen 3. vinder med Ras. Arne Holmesland skriver i NISKs årsberetning 1967-76 ”og danske vennersom kom på besøk forsynte seg godt i VK”.  Det er også en meget fi n præstation, under så anderledes forhold, som højfjeldet er.
 
Verner købte midt i tresserne en han hvalp i Tyskland, Falko v. Oelken 304890Z. Falko fi k på 
DJF markprøve på Aunø-Svinø 1.  præmie, og blev senere med godt resultat brugt i avlen.

Ved generalforsamlingen i St. Heddinge i 1967 blev Verner valgt til bestyrelsen, og et årelangt
arbejde for Irlænderen tog sinbegyndelse. I 1973 afl øste Verner så Poul Theis Westermann, 
som Formand. Det var Verner der to initiativ og satte sig i spidsenfor, udgivelsen af den første
årbog op til 60s jubilæet i 1976. Et kolossalt arbejde, da bogen går tilbage til klubbens start i 1916. 

 Alle oplysninger skulle dengang findes i gamle blade, og på kartotekskort i Kennelklubbens kælder. 
 Jubilæums årbogen blev starten på en lang række af årbøger, der har været et uvurderligt ”værktøj” i avlsarbejdet frem til i dag, hvorden sidste trykte årbog måske er udkommet.
 
Da Verner forlod formandsposten i DISK, blev han indvalgt i DKKs bestyrelse. Her blev han formand for jagthundeudvalget,  og blev den drivende kraft, der startede samarbejdetmed det sydlige Europas øvrige stående jagthunde klubber.  Da grænsen modsyd blev åbnet, blev grænserne til Norden lukket af frygt for rabies. Det var da også Verner der i 1985 fi k arrangeret Europamesterskabet for stående jagthundepå Sjælland.

Et resultat af tidligere rejser sydpå, hvor Edvard Holm og Verner havde set på prøver, 
og deltaget i Europamesterskabet for ståendejagthunde. Prøven på Sjælland blev startskuddet, 
på den store deltagelse i prøverne i Europa, der nu er skabt.
 
Verner var medlem af DKKs bestyrelse fra 1977 til 1991, og fi k 1987 tildelt
DKKs største hædersbevisning, guldnålen, for sinstore indsats. 
I 1995 blev Verner udnævnt til æresmedlem af Dansk Irsksetter-Klub. 
DISK ønsker tillykke med fødselsdagen, ogtakker for et ualmindeligt stort arbejde for den
Irske Setter, og håber du må få mange gode år fremover. 

 Palle Krag

 

 Verner Larsen
 Irsk setter klubs fhv. formand Verner Larsen, 
Mullerup Strandvej, 4200 Slagelse, fyldte den 19. juni, 80 år. 

 Verner skal have en stor tak for besøg hos gamle venner, 
det er der mange, der har nyt godt af i gennem tiden.

 Verner har også altid været parat med en hjælpende hånd, med apportering både på
 land og i vand, det har bare virket.  Du kan jo det der. 
Du er stadig glad for jagt på Gerdrup, hvor du er velkommen. 

 Nu nyder du dit otium sammen med Betty og jeres dejlige hund
(selvom det ikke er en Irsk setter). 
 Du forstår at bruge tiden godt. Specielt med naturoplevelserne af året på 
Mullerup Gods samt dyrehaven, hvor du har fantastisk sans for at fange stemningen.

 Jeg vil gerne takke jer for jeres gæstfrihed og dejlige ture til vandet sammen med hundene.

 Hilsen Eva.


DISK generalforsamling 2010
 

Jan_Carlsen__F_Vilslev_2010.jpg

Jan Carlsen blev hædret af DISK for mange års arbejde i bestyrelsen

 DISKs bestyrelse ønsker tillykke.

 


DISK generalforsamling 2010

Jørgen Jensen -  vor hæderkronede tidligere formand blev udnævnt til æresmedlem

 DISKs bestyrelse ønsker tillykke.


DISK generalforsamling 2010

Palle - guldnål.jpg

 Palle Krag, som i en menneskealder har været stærkt involveret ibåde bestyrelsen, avlsvejledningen,  prøveleder og redaktør for klubbens sider i Jagthunden, fik tildelt klubbens fornemste anerkendelse,  nemlig guldnålen

 DISKs bestyrelse ønsker tillykke.


40 år

Min gode kammerat og DISK bestyrelsesmedlem Brian Krog fylder i dag 40 år :-)

Du ønskes tillykke med dagen, med tak for gode Norges-ture samt støtte i hverdagen.
Ligeledes tak for hjælp med hundene.

Venlig Hilsen Tony Andersen
 


Tony Andersen 60 år 5. juni. 

Den overskårne kæmpe runder et skarpt hjørne. Ja det er jo den titel Tony har på Holbæk egnen. 

Vi er en del irsk setter folk, som igennem tiden har haft fornøjelsen at kende Tony, for mit eget vedkommende startede det, som jeg husker det med Åens Dannie,  en fænomenal Gordon setter, som vi Irsk setter folk døjede en del med specielt på setter matchen.

Vi var en gang til en nytårs aften sammen med nogle irsk setter folk og som aftenen skred frem blevalles hunde bedre og bedre, det endte til sidst med at Tony foreslog, at Nytårs dag så skulle vi i 20 cm. Sne lave vores eget Danmarks mesterskab, det er indtil videre den eneste gang Tony er blevet nr. 2 på et DM. 

Men du opnåede imponerende resultater med Dannie, du sagde den gang jeg får aldrig en sådan hund igen !!! 

Men Tony det er netop lige præcis hvad du gjorde, du fik Ibber (en irsk setter heldigvis) som du på imponerende vis er nået meget langt med, du og Ibber har opnået resultatet som gør mange af osandre grønne af misundelse, det er ikke på mange prøver, hvor han ikke har opnået præmiering. Ibber er blevet Brugschamp den sværeste og flotteste titel af alle.. 

Jeg havde en sjov oplevelse med Tony og Ibber for 2 år siden, Tony havde været ude og træne med rødderne og havde fået store bank af Lorentsen og Enarm, så Tony ringede vi skulle ud og skyde fugle for Ibber, jeg skulle på arbejde, så vi mødtes kl. 7. Tony var stadigvæk ophidset og glemte at fortælle at de havde en albino fasanhane, som ikke måtte skydes under nogen omstændigheder, efter et kvarterhavde Ibber haft 4 situationer og der lå 4 fasaner incl albinoen (den gemte vi væk). 
Ibber er imponerende på fugl. 

Tony man opnår ikke disse resultater på talent alene, det kræver en enorm trænings indsats fra din side…

Tony hjælper også ihærdigt til med, at skaffe terræner til vores markprøver, din ihærdighed er stor og din entusiasme er meget stor, du starter gerne firhjulstrækkeren og kører til Nordjylland og henter agerhøns til det meste af sjælland.

Temperament og glød for vores hunde sport, det er sådan de fleste af os kender dig. 

På vegne af Dansk irsk setter klub ønskes du tillykke med den flotte dag. 

Med venlig hilsen
Kent Madsen.


DJU-nålen til Torben Reese.

Dansk Jagthunde Udvalg har på sit bestyrelsesmøde den 3. februar 2009, tildelt Dansk Jagthunde Udvalgs hæderstegn, ”DJU-nålen”, til et antal personer,  deriblandt Torben Reese, fra Dansk Irsksetter-Klub. 


Hæderstegnet er tildelt som en anerkendelse af veludført arbejde i DJUs regi som enten autoriseret markprøvedommer, DJU-bestyrelsesmedlem eller DJU-udvalgsmedlem.

I Torben Reeses tilfælde, er det arbejdet i økonomiudvalget i to perioder, der har udløst hæderen.

Dansk Irsksetter-Klub, iler med at ønske tillykke med hæderen, vi håber du vil fortsætter din ihærdighed for, hundesporten, og vore røde hundes udvikling, i særdeleshed.

Palle Krag.


Tony Andersen 60 år

Tony Andersen fra Holbæk fylder 5. juni 60 år – selve dagen fejres i Norge!

Kære Tony…
Den første stående hund, en Gordon setter, kom til huse i 1980 og i mange år var det racen.

Mange sorte har været gennem dine hænder og resultaterne gennem årene taler sit tydelige sprog.

Størst af dem alle var Fjellets Dannie, som blev Dansk Jagtchampion og Danmarks betydeligste avlshan i nyere tid – utrolige resultater ligger i kølvandet på Dannie. Men hunde som Rex, Slicsh, Black Point Panther, Orrvilas Kimsi Porat Telli og Åens Una opnåede du flotte resultater. Omkring sidst nævnte Una, er det jo på sin plads at bemærke at Derbyvinderen2008 Åens G Blackie blev født hos dig, i et tæt samarbejde med kennel Åens.

Du har altid haft et blik for hunde og sagt din mening uden at pakke tingene ind – og vi kan konstatere at personlig højde ikke er nødvendigt for at følge med. Ikke meget forbigår dit skarpe blik …og dine kommentarer omkring begivenhedernes gang på markprøver kan væreganske underholdende – i alt fald aldrig kedeligt ! 

Den skarpe tunge strør ofte guldkorn omkring, som da du pludselig en dag på Samsø, under en vinderklasse sagde, i øvrigt på samme måde som din ”dobbeltgænger” Kim Larsen ville ha´ sagtdet…”Min næste hund skal hedde Ib… det er billigst ved gravering”… ! Der kom en IB… og den var rød!
I 2001 fødes Irsk setter Ibber, som blev (og er) din største hund nogen sinde… og dyreste i graveringer!!….. I øvrigt en af DISK´s mest vindende hunde nogensinde.

 Ibber har mange af præmieringer i hele norden, underforstået mest Danmark og dette har ført til
flg. titler: Dansk Brugschampion – Dansk Jagtchampion – Svensk Jagtchampion. 
Blandt disse bør fremhæves over 20 VK placeringer med 1. VK i både Sverige, Norge og Danmark.

I dag er flere røde kommet til huse og de kommende generationer af Irske settere optager dig meget. Naturligvis følger du Ibber´s afkom tæt (også Norge og Sverige) og mon ikke her er noget stort i sigte… ”Det tegner godt… bare vent og se”, siger Andersen !

En af de mest morsomme og uforglemmelige oplevelser vi har haft på prøver, indtraf på DGSK´ 
Hovedprøve ved Viborg, hvor du under festmiddagen klinkede dit glas og holdt tale for en upræmieret hund, som havde gjort det rigtig godt på dagen… Derpå tildelte du føreren af pågældende hund Rindsholms Kro´s fineste sølv sovseskål med indhold…under stor jubel fra salen J

Ikke blot blandt de røde settere, men alle engelske racer har i mange år nydt godt af din velvilje
 omkring terræner. Det være sig til såvel træningsture som markprøver. Flotte og vildtrige terræner
har du har stillet til disposition, bl.a. gennem dine gode kontakter på Holbæk egnen!

Et forhold der kommer til udtryk den dag i dag. Så sent som i år på DKK´s Mesterskabsprøve bidrog du til afviklingen af denne prøve, i øvrigt en oplevelse på mange niveauer….. og hvor de røde settere – inklusive Ibber - gjorde det så flot! ......Tillykke med dagen Tony!


På vegne af Dansk Irsksetter-klub…. Brian K & Erik P


”Mureren fra Givskud” fylder 70 år den 15. marts 2009.

Mange i jagthundeverdenen og ikke mindst inden for DISK, kender Mureren fra Givskud. 
Niels Peter Sørensen.

Niels Peter kan fejre fødselsdag sammen med sin nye rød/hvid setter som han hentede i Norge i 2008.

En af de første gange jeg mødte Niels Peter var på en hovedprøve, hvor han var i vinderklasse med Kizzy. Hjemme lå Krageredens Amor også en 1.præmie hund. 

Er der noget Niels Peter går op i så er det at fremføre gode hunde.En af sætningerne som jeg lagde mærke til var på jysk: ”Det ská væ´r i orden.”.

Og det har vi da også kunnet se når vi var på jagt. Mange timer bliver der lagt i træning. 
Også fordi du elsker at komme ud i naturen.På et tidspunkt blev der så indkøbt en rød/hvid irsksetter tæve fra Sverige. Tara. En ualmindelig køn og charmerende hund. Senere dukkede så en han, Basil op. De to eneste irsk settere jeg kender der havde deres egen sofa i køkkenet.

Jo. Vi er ikke i tvivl om at du, Niels Peter elsker at arbejde med hundene, og deler gerne ud af din erfaring til andre jagthundefolk.

Også som jæger har du imponeret mange gange. Ikke mindst på dyrejagt, hvor du altid forstod at placere dig det rigtige sted i terrænet. 
Der var altid dyr der hvor du var. En evne som vi andre tit misundte dig.

Vi håber at du får en god dag sammen med familien og ser frem til mange gode timer sammen med dig og hundene i årene der kommer. 

Per Nissen

                         ******************************************************************

I marts måned kunne Niels Peter Sørensen, Givskud, fejre sin 70 års fødselsdag. Niels Peter er født i et ”jægerhjem”, og har haft omgang med jagthunde hele sit liv.

I barndoms hjemmet var det faderens jagthunde, blandt andet Engelsk setter, selv ved militæret havde Niels Peter hund, men derefter har irsksetteren været fast partner,  både i hjemmet og på jagt. De røde, er siden 1994 blevet erstattet af Rød – Hvide irske settere, og Niels Peter er nok den eneste i Danmark, der kommer på jagt- og markprøve med den race.

Med de røde er det blevet til mange gode resultater. N.P. har vundet et utal af lokal-, og anerkendte markprøver, flere vinderklasser placeringer, er det også blevet til. Kizzy,  og dit eget opdræt Trille, er nok dem, der på prøverne har klaret sig bedst. Vi var mange der nød godt af dine hvalpe dengang, Nelly, Nicko, Nix, og Amber, for at nævne nogle. Det var hunde, der kunne klare sig blandt de bedste, på markprøve dengang. 

Hunde og markprøver kan fører mange steder hen, og til meget forskellig.  Først og fremmest er det blevet til et mangeårigt langt venskab, hvor markprøver, trænings- og jagt ture med hundene, har været vores fælles interesse. Det har også ført til, at vi i mange år har besøgt De Dansk Øer, her er ikke alene familien med, men flere gode irsksetter familier deltager.     

Vi er mange der takker dig for gode timer i marken på jagt og markprøver, men også i selskabeligt samvær med familien gennem mange år.      


Knæk og Bræk med hunde og jagt i mange år endnu.

 Palle Krag


Kære Birgit fra Nordjylland

En kvindes alder er sædvanligvis ikke noget man taler om, men i dette tilfælde vil vi være nødt at gøre en undtagelse, hvordan skulle vi ellers kunne give dig alle de roser du så ærligt har fortjent, 
og hvad er fem dusin egentlig, for os der allerede har opnået denne alder er det ingenting, 
og for dig som er så utrolig aktiv må det være absolut ingenting.

Vi er sikre på, at du i mange år frem stadig vil være at finde i de svenske fjelde på rype jagt,
klar med dit fotografi apparat, og om aftenen henslængt på en flad luftmadras med din kæmpe hovedpude gemt bag en mega bog.

Vi har svært ved at forestille os hvordan DISK ville se ud i dag uden din utrolige indsats,  du har med ben hård (en nødvendighed) og kyndig hånd styret vore pokaler i mange år,  et arbejde som vi alle har sat utrolig megen pris på og endnu flere vil tænke tilbage på, med savn i sinde, når de første graveringer skal foregå for egen regning.

Ikke alene har det altid været hyggeligt og fornøjeligt at være sammen i forbindelse med vore røde hunde på ture og ferier, din (og Flemmings) dør i Horne har altid været åben og gryderne klare, når venner kom forbi.

Kære Birgit, vi glæder os alle til også i fremtiden, at få rigtig mange gode oplevelser sammen med dig, blot håber vi, der deler helikopter med dig, at din samler mani fremover vil indskrænke sig til små sten.

Hjertelig tillykke med fødselsdagen i maj fra vennerne i DISK


 60 år.

En af vore trofaste medlemmer gennem mange år Erling W. Christensen, Kennel Skovlykke, Langeskov  på  Fyn fejrede d. 22. feb.  sin 60 års fødselsdag.

 Erling har været med i mange år med sine Skovlykke hunde og ofte gjort sig positiv bemærket på
 præmielisten, det være sig både i mark, på bænk samt på apporteringsprøver.  Man kan være sikker på, at Erling altid stiller med veldresserede hunde. Der kan nævnes mange af Erlings  hunde, som har vundet præmier, ingen nævnt ingen glemt. 

 I øjeblikket har Erling 2 hunde som han går på prøver med, nemlig Skovlykkes Hilti og Skovlykkes Sille.  Så sent som på sidste hovedprøve vandt Skovlykkes Sille UKK, i år skal hun stille i ÅK, og lur mig,  hun skal sagtens komme gennem nåleøjet og kvalificere sig til VK. Skovlykkes Hilti er flere gange placeret i VK,  og har også været medtil DM.
Kære Erling, jeg vil gerne på klubbens og egne vegne ønske dig hjertelig tillykke med den runde dag,
og  håber vi i mange år fremover må nyde dit selskab i klubben.
 

Mvh.
 Flemming Vilslev


Den 5. oktober 2008, kunne Per Nymark, Trondheim, Norge, fejre sin 70. års fødselsdag

Per og Vigdis Nymark vil være kendt af mange medlemmer i DISK, efter Deres deltagelse i Avlsvejledningens  konference i Bogense, og Dommermødet dagen efter i forbindelse med
FJDs udstilling i Odense 1997.   (Læs artikler i DISKs årbog 1997).

 Møderne var dengang kommet i stand, i forbindelse med arbejdet på, at fastsætte en lavere højde på den Irskesetter,  så ”udstillingshundene” måtte rette ind efter ”jagthundene”. Alt sammen for at få en ensartet hund, både til udstilling  og jagt.

 Per og Vigdis har i hele Deres liv arbejdet målrettet på, at forbedre den Irsk setter som jagthund,
 og er formange år  siden udnævnt til æresmedlemmer af Norsk Irsksetterklub.  


Dansk Irsksetter-Klub iler med at ønske tillykke, og  ønsker dig og Vigdis, mange gode år med hundene på  fjeldet endnu. 

 Palle Krag
 


Ove Pedersen, Melby. 70 år.

Den 4. december 2007, kunne Ove Lykkegaard Pedersen, Melby, fejre sin 70 års fødselsdag.

 Ove er kendt af alle DISKs medlemmer, han har siden 1963 afholdt DISKs hovedprøve på det gode terreng, der findes på Nordfyn. Endvidere var Ove i mange år medlem af DISKs bestyrelse, 
og utallige træningsture er blevet afholdt omkring Melby.

Siden 1974 har Ove stået i spidsen for en lille kreds af hundefolk der arrangerede FJDs forårsmarkprøve, for engelske hunde. Her er Ove blevet kendt og afholdt for sin lune og rolige omgangstone, blandt alle engelske hundefører på Fyn.

Når vi kom i marken, kunne Ove med sikkerhed udpege, hvor de forskellige par agerhøns "boede".

 Mange timer har Ove ofret på andres hunde, hjælpsomheden har altid været stor, uanset hvilken jagthunderace der var tale om. Træningsture, og markprøver med frokost spisning i Kirstens stue, 
og stor rengøring bagefter, - altid var vi velkommen hos Kirsten og Ove.

 

Ove var en blandt de to - tre personer på Fyn, der virkeligt var i front, og kunne klare sig med
irsksettere på de blandede prøver, for 30 - 40 år siden. Der var langt mellem røde jagthunde, 
der kunne klare sig blandt de øvrige engelske hunde, men Oves "Højrup" hunde kunne. Ove havde fra starten fat i en prima jagt og markprøve stamme, men antallet af personer, der ville have irsk setter som jagthund dengang, var få.

 

Oves lyst til at hjælpe andre, har vel altid stået i vejen for hans egne interesse i at nå toppenaf dansk markprøve sport. Flere flotte resultater er det nu blevet til alligevel. Af Oves opdræt kan nævnes, at Højrups Sally, blev placeret på derbyet i 1965. Ove vandt selv DISKs vinderklasse med Ch. Højrups Britta i 1964, og blev placeret som nr. 2 i 1965, og nr. 4 i 1966.  En lang række af placeringer, fremgår af Jubilæums årbogen fra 1976. 

Ove blev i 1976 tildelt Dansk Irsksetter-Klubs sølvnål, for hans store arbejde i klubben. 

De senere år er riffeljagt blevet en af Oves foretrukne jagtformer. Det er blevet til rejser både til Polen og Skotland. 

Vi er mange der har meget at takke dig og Kirsten for. Dansk Irsksetter-Klub for et stort arbejde gennem mange år, og for mange vel tilrettelagte hovedprøver. F.J.D. for snart 35 års arbejde med tilrettelæggelse af markprøver. Medlemmerne for mange hyggelige timer i marken, med råd og vejledning omjagtprøver.  Jeg ikke mindst for et godt venskab gennem mange år. 

Jeg håber I må få mange gode år endnu på Lykkegaard,  og at der til stadighed må findes et par gode røde hunde hos Jer.

 På vegne af DISK.
Palle Krag.