Mindeord over Kim Ragborg
Efter længere tids sygdom, ja man kan vel sige et livs kamp mod Diabetes, så døde Kim Ragborg d. 3/2-20 kun 62 år gammel. Diabetes prægede Kims liv på godt og ondt, selvfølgeligt kom der mange negative følger af sygdommen, som Kim dog tog i stiv arm. Sjældent hørte vi Kim klage, derimod brugte Kim de muligheder og krav sygdommen stillede, til noget positivt. Hver dag - uanset vejr og vind så var Kim ude at træne sine hunde. Hvis man vandt efter træningsindsats, så skulle Kim have været tre dobbelt verdensmester.
Som ung hundefører lærte jeg hurtigt Kim at kende som en af drivkræfterne i baglandet af Dansk Irsk Setter Klub. Vi var et herligt slæng af yngre hundefolk, som sammen havde nogle fantastiske træningsdage, prøver, hovedprøver og sågar en sjov tur til Holland, med de røde hunde. Senere blev Kim en ihærdig del af DISK organisation. Jeg husker at Kim lavede en stambog på Clarissa, som var ført helt tilbage til de første registrerede Irske Settere i Irland. Kim var med sit dejlige humør en af drivkræfterne i de sjove timer, altid nøgtern og klar med en ærlig analyse, når tingene ikke lige gik, som vi havde håbet. Hundesport er fyldt med følelser og dem havde Kim også. Han var en god sportsmand, som mestrede at tabe uden at lade sin skuffelse ud over andre, og ikke mindst vise hans glæde ved at vinde. Kim havde sin storhedstid op gennem firserne og ind i halvfemserne, hvor han startende med Clarissa, en af de helt store hunde, var med til at kick starte Irsk setteren som en velanset prøvehund. Kim blev med Clarissa en af de første Irske settere med titlen ”Dansk Jagt Champion”, herefter fulgte flere gode hunde. Kim Ragborg blev for nogle år siden så ramt af sin sygdom, at han måtte stoppe sit hunde hold, derved mistede Kim også en stor del af forbindelsen til hundeverdenen. På trods af det, var Kim stadig hundemand i hjertet og lyttede med stor interesse til historier fra hundeverdenen. Det er jo nok naturligt, at man langsomt mister forbindelsen til sporten og til dem som ellers har betydet så enormt. Susanne og jeg var heldig at lære Kim at kende mens han havde sin styrke, han var altid hjælpsom for dem som havde brug for det. Kim fandt lykken med Florence som har taget sig godt af Kim de sidste svære år. Mine tanker går til familien.
Æret være Kim Ragborg
Nysted d. 10/2-2020
v. Ole Schmidt
NEKROLOG
Verner Larsen
Kort før sin 89års fødselsdag i juni måned døde tidligere formand og æresmedlem i Dansk Irsksetter-Klub Verner
Larsen. Verner havde fra sin tidlige barndom, fulgt sin far og hans korthaar på jagt. Det er klart, at så bliver man jæger og hundemand. Hans interesse blev fanget af den Irske Setter, og på trods af, at udstillingshundene dominerede på det tidspunkt, lykkedes det Verner, at finde en god jagthund, efter Garvergaardens Pedro og Ritzy, ved navn Sieef.
Under kennelmærket Havdrup arbejdede Verner ihærdigt på, at forbedre den Irske setter som jagthund. Sieef blev i 1963 parret med Højrups Basse, og blandt hvalpene valgte Verner Havdrup Anja. På Dansk Rød Setter Klubs hovedprøve ved St. Heddinge i 1967 blev Havdrups Anja 1. vinder i søndagens vinderklasse. Året efter i 68 drog Theis Westermann, Sigfred Nielsen og Verner Larsen til Nøsen i Norge, på højfjeldsprøve. Her blev Verner 1. vinder med Havdrup Anja, Alf Tjersland, Norge 2. vinder med Moanruad Raff og Sigfred Nielsen 3. vinder med Ras. Arne Holmesland skriver i NISKs årsberetning 1967-76 ”og danske venner
som kom på besøk forsynte seg godt i VK”. Det var en meget fin præstation, under så anderledes forhold, som højfjeldet er.
Verner købte midt i tresserne en han hvalp i Tyskland, Falko v. Oelken 304890Z. Falko fik på DJF markprøve på Aunø-Svinø 1. præmie AK, og blev senere med et godt resultat brugt i avlen.
Ved generalforsamlingen i St. Heddinge i 1967 blev Verner valgt til bestyrelsen, og et årelangt arbejde for Irlænderen tog sin begyndelse. I 1973 afløste Verner så Poul Theis Westermann, som formand. Det var Verner der to initiativ og satte sig i spidsen for, udgivelsen af den første årbog op til 60 års jubilæet i 1976. Et kolossalt arbejde, da bogen går tilbage til klubbens start i 1916. Alle oplysninger skulle dengang findes i gamle blade, og på kartotekskort i kennelklubbens kælder. Jubilæums årbogen blev starten på en lang række af årbøger, der har været et uvurderligt ”værktøj” i avlsarbejdet frem til i dag, hvor klubben har fejret sin 100 års fødselsdag i 2016.
Da Verner forlod formandsposten i DISK, blev han indvalgt i Dansk Kennel Klubs bestyrelse. Her blev han formand for jagthundeudvalget, og blev den drivende kraft, der startede samarbejdet med det sydlige Europas øvrige stående jagthunde klubber. Da grænsen mod syd blev åbnet, blev grænserne til Norden lukket af frygt for rabies. Det var da også Verner der i 1985 fik arrangeret Europa mesterskabet for stående jagthunde på Sjælland. Et resultat af tidligere rejser sydpå, hvor Edvard Holm og Verner havde set på prøver, og deltaget i Europamesterskabet for stående jagthunde. Prøven på Sjælland blev startskuddet, på den store deltagelse i prøverne og
samarbejdet med det Europa, der nu er skabt.
Verner var medlem af DKKs bestyrelse fra 1977 til 1991, og fik 1987 tildelt DKKs største hædersbevisning, guldnålen, for sin store indsats. I 1995 blev Verner udnævnt til æresmedlem af Dansk Irsksetter-Klub.
Ære være Verner Larsens minde.
Palle Krag
Mindeord for Lene Knudsen
Edward Holm
Dødsfald
Dødsfald
Nekrolog Tony Andersen