Vedr. Dansk Jagthunde Derby 2018
Vi har problemer med Derbyets hjemmeside og henvender os derfor til Jer 5 specialklubber med denne meddelelse.
Vi kan ikke opdatere siden (forældede programmer mm.) – men tidligere materiale er intakt.
Alt vedr. Derby 2018 er på derbyets FaceBook side incl. tilmeldingsblanklet.
Tilmelding til forplejning kan foretages på 2017 blanketten. (samme priser).
Derbyudvalget arbejder på en ny hjemmeside, som forhåbentlig kan præsenteres i dette forår, men vi tør ikke love at det bliver før årets Derby.
Venlig Hilsen
Erik Petersen & Asger Stein
Bestyrelsesmøde d. 23. Februar
Aktiviteter vedr. forårstræning er opdateret
Stena Line har lavet en god og overskuelig rejseguide
Vintermøder opdateret - https://www.redclub-denmark.com/aktiviteter/
Reorganisering af arbejdet omkring de stående jagthunde i Danmark
Referat af møde den 11. december 2017 afholdt på Fjeldsted Skovkro.
Deltagere:
FJD: Ole Dahl Madsen, Per Kristoffersen og Christian Johansen
DJ: Niels Søndergaard, Kirstein Henriksen og Claus Lind Christensen
DKK: Jørgen Hindse og Jens Glavind (referent)
1. Godkendelse af referat fra mødet den 01.11.2017.
Referatet fra mødet den 01.11.2017 blev godkendt uden kommentarer. Jens Glavind blev valgt som referent af dagens møde.
2. Opfølgning på de punkter, der ikke var færdig forhandlet.
Økonomi:
Budgettet er opbygget efter FJD`s økonomimodel for afholdelse af markprøver og med afsæt i DJU`s regnskabstal for 2016.
Den nye økonomimodel vil betyde store besparelser hos alle organisationer. Årsagen skal primært findes i øget brug af frivillige til administration af prøverne, forenkling i mødeaktiviteter og fjernelse af dobbelte funktioner i administrative dele.
DJ ønsker fortsat, at der arbejdes med at tydeliggøre budgettet. Det kommende økonomiudvalg tager sig af dette (se længere henne i referatet)
Formuen i DJU skal som tidligere aftalt, ubeskåret overføres til “ den nye organisation. Dette dog under forudsætning af, at der opnås enighed om oprettelse af en sådan organisation.
Formand:
Bestyrelsen for den nye konstruktion vil bestå af syv medlemmer. Det bliver 2 fra DKK, 2 fra DJ og to fra det nuværende FJD (formænd fra de 12 specialklubber med stående hunde).
Herudover skal en formand vælges uden for formændene for specialklubbernes kreds. Der er enighed om, at det er en betingelse, at formanden har aktiv erfaring med arbejdet med den stående hund og er medlem af en specialklub for stående jagthunde. Det er de 6 øvrige medlemmer af bestyrelsen, der indstiller et emne til Repræsentantskabet, hvor vedkommende skal godkendes.
DJ gør opmærksom på, at vedtægtsudvalget skal finde en løsning på situationen, hvor de 6 i bestyrelsen ikke enige i indstillingen.
Det er ligeledes en betingelse, at de øvrige bestyrelsesmedlemmer har indsigt i arbejdet med den stående hund. Samtidig bør der udpeges folk, der politisk står stærkt i organisationerne.
Repræsentantskab:
Repræsentantskabet består af formændene fra de 12 klubber med stående jagthunde. DJ ønsker fortsat at diskutere sammensætningen.
Der udarbejdes en samarbejdsaftale med DKK, da repræsentantskabet består af de 12 specialklubber. Repræsentantskabet godkender regnskab og beretning fra bestyrelsen (for driften). Det er Repræsentantskabet, der godkender formand efter indstilling fra bestyrelsen (beskrevet ovenfor).
Vedtægterne for repræsentantskab og bestyrelse udarbejdes af et udvalg med repræsentanter fra de tre organisationer.
Herefter kan vedtægterne kun ændres af repræsentantskabet med efterfølgende godkendelse hos DJ og DKK.
Der er enighed om, at ”den nye organisation” ikke bliver en ny jagtorganisation – men et samarbejde om driften af de stående jagthunde.
3. Gennemgang og forslag til arbejdsopgaver
Markprøver:
Alle anerkendte prøver (nuværende prøver i regi af DKK, FJD og DJ) for stående jagthunde på tværs af racerne oprettes og styres i regi af den nye organisation. DJ varetager dog administrationen af deres nuværende markprøver under regi af den nye organisation. Disse prøver kaldes ”DJ” prøver. Den konkrete prøveafholdelse og administration skal endelig specificeres af den nye bestyrelse og repræsentantskab.
DJ udtaler i den forbindelse: ”Vi anerkender fuldt ud den budgetramme, der er fremlagt, og at der er en pengestrøm fra prøverne som er afgørende for, at denne ramme også holder. Når vi fra Danmarks Jægerforbund holder fast i, at vi ønsker at afholde prøverne, så er det fordi vi ser, prøverne som en væsentlig aktivitet i Danmarks Jægerforbund.
I forhold til de kommende drøftelser gør vi helt klart, at opstår der en situation, hvor omkostningerne for prøver i Danmarks Jægerforbund bliver højere, fordi vi f.eks. kunne ønske at tilfører yderligere administrativ kraft til at understøtte vores folk i den ”spidse ende”, så er det naturligvis en omkostning som DJ må påtage sig – det kan ikke vedkomme den samlede organisation”.
Med undtagelse af de af specialklubberne oprettede prøver centraliseres således alle markprøver i den nye organisation, så der sker en effektiv koordinering. Med ovenstående konstruktion vil prøverne i DJ også være FCI anerkendte.
I den fremtidige organisation, vil der blive afholdt samme antal prøver som i dag. Markprøvernes økonomi og planlægning, i det nye selskab, koordineres af det nye selskab.
Specialklubberne er fortsat arrangør af egne prøver. Danmarks Jægerforbund kan fortsat være administrativ arrangør og ansvarlig for gennemførsel af prøver.
Apporteringsprøver ligger i DJ. Slæb og apportering for stående hunde ligger i den nye organisation.
Specialklubberne kan afholde apporteringsprøver. DJU´s apporteringsprøve er i dag en del af FMR og skal fortsat være dette. Regler for andre end stående hunde skal ud af FMR.
Navn:
Navnet på den nye organisation skal signalere, at målgruppen er arbejdet med de stående jagthunde.
Ordet ”Stående” skal indgå i det nye navn.
På mødet aftaltes, at DJ´s kommunikationsfolk udarbejder forslag til “ konkurrence” om nyt navn Efter mødet har FJD foreslået, at Flemming Østergaard (redaktør af jagthunden) tager initiativ til dette og herefter kontakter DJ. Dette er nu planen.
Klagesager:
Det foreslås indarbejdet i vedtægterne, at klagesager medførende disciplinære sanktioner håndteres af DKK`s Disciplinærnævn – mens at klagesager ”i dagligdagen” medførende påtaler som ”advarsel” eller ”misbilligelse” klares af bestyrelsen i den nye organisation.
4. Nedsættelse af udvalg vedr. vedtægter for repræsentantskab og bestyrelse
Vedtægtsudvalg:
Der nedsættes et vedtægtsudvalg, som forventes at være færdig med arbejde april 2018, hvorefter vedtægter skal godkendes i FJD, DJ og DKK.
Formand for udvalget bliver Per Kristophersen, hvis opgave bliver: At indkalde til møderne, lede møderne og drage omsorg for at udarbejde referat.
Desuden udpeger DJ, FJD og DKK op til 3 medlemmer. Alle udpegede medlemmer af alle udvalg sendes til jegl@dkk.dk inden 7/1 – 2018 – hvorefter udvalgenes sammensætning rundsendes.
5. Nedsættelse af øvrige udvalg
Økonomiudvalg:
Udvalget skal sammen med budget og de administrative opgaver komme med forslag til arbejdsopgaver for “ den nye organisation”
Alle konstruktioner og arbejdsgange i det nye selskab vil blive tjekket af Revisionsfirma. Kapitalen fra det nuværende DJU overføres til det nye selskab.
Udvalget består af Ole Dahl Madsen, Niels Søndergaard og Jens Glavind. Ole Dahl Madsen er formand og ansvarlig for mødeindkaldelse.
Udvalget for “service eftersyn af udvalg under DJU“:
Her skal være to personer fra hver organisation med kendskab til udvalgenes arbejdsområder.
Udvalg i DJ regi for alle jagthunderacer:
DJ har igangsat et arbejde med at opbygge et udvalg for alle klubber for jagthunde i Danmark på det jagtfaglige område. Udvalget vil have stor fokus på bredden og det sigte, at hunde i Danmark kan leve op til jagtlovens krav om at der skal medbringes egnet apporterende hund under jagt.
Udvalget vil ikke have indflydelse på de stående jagthundes organisering i øvrigt.
6. DJU aftalen
DJ forventes snarest at opsige DJU aftalen. DJ vender tilbage med endeligt svar fra bestyrelsen.
7. Den fremtidige kommunikation
Alle offentlige udmeldinger koordineres, så de sker samtidig.
8. Eventuelt
Der afvikles et fællesmøde for alle nuværende DJU udvalg med orientering om det nye samarbejde i januar/februar 2018. Mødet indkaldes og afholdes af alle 3 organisationer i fællesskab – forhandlingsudvalget tager initiativ.
Claus Lind Christensen henleder opmærksomheden på nedenstående oprindelige mål, vi satte os ved fremstillingen af analysen – og som med den kommende konstruktion bliver indfriet:
• Kerneopgaver i fremtiden:
• FJD er et samarbejde om overordnede prøver
• Prøver på tværs af stående jagthunde
• ”Jagthunden”
• Ny struktur
• DJ varetager bredde arbejdet i jagtens verden
• Prøver på tværs for jagthunde (”Bredde”)
• Træning for jagthundeverdenen
• Ny strategiplan (organisering af alle jægere)
• Varetagelse af ”jagthundebrugernes” interesser i.f.t. love, regler og dommere.
• Specialklubberne er racernes eksperter
• Avlsrestriktioner og –anbefalinger
• Prøver for egne racer – avlsselektion
• DKK er FCI´s nationale repræsentant
• Love og regler
• Dommergodkendelser
• Hundeweb
Danmarks Jægerforbund – FJD – Dansk Kennel Klub
Hyggeligt billede og tekst fra Racedysten 1985
Racedysten i apportering 1985 i Hagested-Gislinge Jagtforening Det er søndag den 28.7.85. Hagested-Gislinge Jagtforening byder med jagthorn velkommen til den anerkendte prøve i apportering. Der er en god og hyggelig stemning, alle virker opstemte og klar til med deres hunde at yde en god indsats ved denne populære prøve. At det er en af de populære prøver ses af det store fremmøde af hunde og hundefolk. Der stiller 51 udvalgte hunde op fra følgende specialklubber: Langhåret hønsehund, Breton, Weimaraner, Kl. Munsterlander, Irsk setter, Engelsk setter, Ruhåret hønsehund, Pointer, Gordon setter, Vizsla, Gl. dansk hønsehund, Korthår, Lab. retriever, Chesapeake bay retriever, Cocker spaniels, Golden retriever.
Fra Dansk irsksetter-Klub var følgende hunde udvalgt:
Marquis 16426/80, han, f. 18.9.79. Roll - Donna. Opdr.: Finn Halling. Fører: Sven-Erik F. Hansen, Tølløse.
Bonnie 22158/77, tæve, f. 18.6.77. Roll - Donna. Opdr.: Finn Halling. Fører: Erik Vestergård, Kalundborg.
Cæsar 18130/82, han, f. 10.6.82. Luffe - Canel. Opdr.: Jørgen Jensen. Fører: Bo Ryslinge, Birkerød.
Som dommere fungerede Gunner Kjær Madsen (Duer), Gunnar Andersson (Kanin) og vor formand Jørgen Jensen (Vand). Vi var heldige med vejret, lidt varmt, men også lidt vind til fært, og som Marquis' mor Anni sagde: »Skidt! Vi fik nr. 13, så lige meget, hvordan det vil gå, så skal vi nu nok finde en forklaring som passer til nr. 13.
Vi startede på duer som femte hold, Marquis fik hurtigt og perfekt hentet due nr. 1, due nr. 2 kom hjem pænt, men alligevel. Resultat: 9. Bonnie: Her er kun et at sige: 2 duer apporteret hurtigt og præcist, godt greb. Resultat: 10. Cæsar: 2 duer apporteret lydigt og præcist. Resultat: 10.
Vi gik nu videre, opstemte over vore gode resultater, til Kanin. Kun Erik V estergård uden sommerfugle. Marquis gik direkte mod kanin, fik fært, men skulle lige markere sig og kom derefter med et godt greb pænt hjem med kaninen. Resultat: 10. Bonnie igen en perfekt og god apportering, bare helt i orden. Resultat: 10. Cæsar gik direkte mod kanin, men standsede ca. 1-2 meter fra denne, hvorefter han foretog en yderst pinlig, men perfekt rulning på våd kokage. Efter denne improvisation slog han frækt ud i søg, men blev øjeblikkelig med fløjte dirigeret i retning af kanin, som med et dårligt greb hurtigt og præcist apporteredes. Nu blev stemningen hos fører og medførere lidt mat, hvad og hvor meget ville der blive trukket, men friske og kammeratlige bemærkninger så som, »Det kan man da betale sig fra, hvad tror du, en Gl. dansk 72 koster?«, fik hurtigt humøret på plads, og da resultatet blev et 8-tal, kom der ordentlig gang i gisningerne.
Så kom vand: Tre gode apporteringer og en belønning på 3 stk.'s ti-taller. Phu-ha! hvor vi dog talte og regnede og så endelig: Dansk Irsksetter-Klub havde igen markeret sig som en flot nr. 1 (87 point af 90 mulige), sidste gang var i 1983. En god dag blandt mange hyggelige hundesportsfolk var overstået, og for de røde med et godt resultat. Bo Ryslinge
Det vindende hold. Fra venstre Erik Vestergaard, Bo Ryslinge, Erik F. Hansen.
Video fra European Snipe Championship 2017 in Ireland
Vi har modtaget disse video fra Ray o'Dwyer ( Presidant of the Irish red Setter Club)
Please see attached links to view a commentary on the Snipe Championship
https://drive.google.com/file/d/1sfVI9_2Bw_M0TZTUr527bGWqief2HUIV/view?usp=sharing
Please click on the link to view a highlights vimeo:
These are freely available to put up on the IIRSC website and elsewhere.
Hope you enjoy them
Pressemeddelse vedr. ny organisation
Ny organisation for de stående hunde
Siden den 8. februar 2017 er der mellem de tre organisationer (DJ, DKK og FJD), som står bag Dansk Jagthundeudvalg (DJU), pågået et arbejde i relation til arbejdet med de stående hunde, hvor målet har været - at udvikle, forenkle, smidiggøre og billiggøre arbejdet omkring de stående jagthunde.
I perioden har der været flere drøftelser mellem organisationerne, og som et udkomme af dette arbejde, er der af DJ, DKK og FJD fremlagt et forslag til en ny organisering, som reelt betyder at DJU nedlægges.
Dette betyder, at DJU i løbet af 2018 bliver afviklet som organisation, og arbejdet med de stående hunde bliver overflyttet til en ny fælles organisation. Samtidig overflyttes aktiviteterne i FJD til den nye organisation.
De tre organisationer er enige om at arbejde hen mod at skabe en ny organisation for de stående hunde med fokus på prøverne. Det foreslås, at denne organisation vil have fælles bestyrelse fra de tre organisationer. De endelige rammer vil blive fastlagt i løbet af de kommende måneder. Her vil der blive oprettet det nødvendige antal arbejdsgrupper til at gennemføre arbejdet.
I den fremtidige organisation, vil der blive afholdt samme antal prøver som i dag. Markprøvernes økonomi og planlægning, i det nye selskab, koordineres af det nye selskab.
Specialklubberne er fortsat arrangør af egne prøver. Danmarks Jægerforbund kan fortsat være administrativ arrangør og ansvarlig for gennemførsel af prøver.
Mellem de tre organisationer er der ligeledes en aftale om, at Danmarks Jægerforbund skal sikre det brede jagthundearbejde, hvor alle jagthunderacer involveres.
Til orientering kan oplyses, at de tre organisationer forventer at afholde møde i uge 50 (2017).
Den 30.11.2017
Dansk Kennel Klub – Danmarks Jægerforbund og FJDs formandskab.
Aktivitetsplan for 2018
Kilk her - Aktivitetsplan 2018
De enkelte aktiviteter vil løbende blive opdateret under "aktiviteter" på hjemmesiden
Mvh
DISK
FJD har opsagt overenskomsten med DJU.
De tre organisationer DJ – DKK og FJD har i løbet af 2017 evalueret mulighederne for en reorganisereing af arbejdet med de stående jagthunde.
Målsætningen for arbejdet er: At billiggøre – udvilkle – forenkle – smidiggøre arbejdet.
Opsigelsen træder i kraft med et års varsel til den 1. januar 2019.
I den mellemliggende periode, 2018, vil al arbejdet med de stående jagthunde være uforandret.
Den fremtidige organisering vil blive meldt ud, når den er endelig aftalt med DJ og DKK.
En mere detailjeret pressemeddelse vil blive udsendt i denne uge.
Formandskabet i FJD.
Christian Johansen/ Per K. Kristophersen.
Resultater af DISK Medlemsundersøgelse 2017
Det har været en stor fornøjelse at se det meget store engagement fra vores medlemmer. Der er 61 ud 97 der har svaret tilbage på undersøgelsen og ud af dem har 24 skrevet en kommentar.
Det er faktisk lidt overvældende og giver alle os der sidder i DISK bestyrelse lyst til at gøre endnu mere for jer og den Irske Setter.
Du kan se resultaterne fra undersøgelsen nedenfor. Hvis har spørgsmøl er du som altid velkommen til at kontaket os danskirsksetterklub@gmail.com
Med venlig hilsen
DISK
Medlem: Behold den gode tone med god takhøyde som DISK fører i dag. Mulig en DISK utnevnt kontakt person i de øvrige irsk setterklubber i Sverige, Finland og Norge kunne bidra til et utvidet samarbeide. I dag føler jeg dette er svært person avhengig. DISK: Vi er engageret i IIRSC – International Irish Setter Red Setter Club. Men vi vil tage det det scandinaviske sammen arbejde op på vores næste Bestyrelses møde.
Medlem: Tack för att Ni tar hand om oss alla. Vänliga Hälsningar DISK: Dejligt at høre at vores svenske medlemmer føler sig velkommen. Fremtiden betinger nok at der bliver og flere udenlandske medlemmer i DISK, så det er en meget vigtig opgave at holde kontakten og gøre informationer tilgængelige for alle.
Medlem: mere annoncering for den irske setter DISK: Vi arbejder på en markedsføringsplan og håber at have den klar i starten af 2018
Medlem: Godt alsidigt medlemsblad flere faglige artikler. DISK: Vi læser dette input som om FJD er et godt og alsidigt blad der kunne bruge flere faglige artikler. Medlemmet kan evt. skrive til danskirsksetterklub@gmail.com med mere uddybende information
Medlem: Har fin jævnlig kontakt til bestyrelsen, så for mig ingen henvendelser ! DISK: Det er vi glade for at høre. Som en fodnote skal det bemærkes at den første time på DISK Bestyrelsesmøder er forebeholdt vores medlemmer
Medlem: Det er den 3. irske Setter jeg har, den bruges ikke til jagt, men den er en skøn familiehund, er der andre, der “kun” har den irske setter som familiehund, kunne det være interessant med kontakt. DISK: Dejligt at høre at du har haft en Irsk Setter I mange år. Hvis du er på Facebook kan du lægge en forespørgsel ud der. Hvis du ikke har facebook. Kan du skrive en mail til danskirsksetterklub@gmail.com. Som vil vi sørge for at lægge din ”efterlysning” på Facebook. Du kan også deltage i vores Hovedprøve som i 2018 bliver afholdt i Nordjylland. Der kan man altid få nye "venner" og en hundesnak
Medlem: Hjælpe hinanden. Og lad være med at lyve. DISK: En af grundene til at vi laver denne medlemsundersøgelse, er netop for at moderniserer den måde vi agerer på i DISK og starte en mere konstruktiv dialog. Der er desværre nogle eksempler på at kommunikationen og respekten mellem medlemmer kan og skal forbedres. Det er en opgave som DISK bestyrelse tager meget alvorligt. Vi ser det som vores opgave at skabe rammerne til en positiv og åben dialog, men det kræver også hjælp fra alle medlemmer til at udfylde disse rammer. Som du kan se scorer "vi hjælper hinanden" højt på værdi skalaen, så det er noget der ligge mange medlemmer på sinde.
Medlem: Jeg er meget begejstret for den modtagelse og service der er blevet vist os som helt nye medlemmer. DISK: Det er vi både stolte og meget glade for at høre, Vi håber at du vil gøre brug af alle DISK tiltag i fremtiden - Specielt vore Hovedprøve som bliver afviklet i dagene 28-30 marts 2018 vil vi varmt anbefale.
Medlem: Det ville blive alt for langt at skulle beskrive det, men tag medlemmernes mening op til høring ved et arrangement hvor så mange som muligt er samlet, det ville give bonus. DISK: Der er mange muligheder for at komme til orde ved fælles arrangementer. (DISK generalforsamling, vintermøder etc.). Dette tilbud er der heldigvis mange der benytter sig af. Nogle mennesker har dog ikke den store lyst til at give sin mening til kende i store forsamlinger, så vi tænkte at vi ved at bruge denne form ville ramme lidt bredere blandt vores medlemmer.
Medlem: Jeg vil gerne rose Frank Krøyer for hans engagement for den irske setter,bliv ved med det. DISK: Mange tak. Frank arbejder for at modernisere klubben, lave et mere solidt fundament og skabe nogle bedre rammer for vores medlemmer og potentielle nye IS ejere, så får det det maksimale ud af deres Irske Setter som Jagthund. Dernæst arbejder vi for engelske fuglehund i Danmark så vi kan nyde synet af en effektiv elegantier i årene fremover.
Medlem:Flot arbejde med ny hjemmeside! Den har fået ros mange steder. Vi er en lille klub, derfor skal vi glæde os på hinandens vegne og vise det i fuld offentlighed og ikke kun vise glæde når det er vores private venner som vinder. DISK. Igen tak. Desværre og heldigvis kunne man tilføje, er der rigtig mange følelser forbundet med at gå med hunde . En af de værdier DISK har foreslået er netop at ”Vi sætter hunden over manden” så det er et område som både bestyrelsen og DISK medlemmer, som vi skal forbedre i fremtiden hvis vi vil øge vores medlemstal og interessen for den Irske Setter– og det vil vi!
positivt at DISK er blevet så åben samt at racen har haft et stabilt niveau det seneste årti,men der er stadig plads til forbedringer,(vildtfinderevne, sekundering og positiv omtale blandt jægere.
DISK: Mht. Positiv omtale blandt jægere er vi desværre stadig belastet af hvordan den Irske setter var for 40 år. Det er ærgerligt, grænsende til irriterende, i en tid hvor den Irske ligger helt i toppen blandt de stående hunde hvad angår de jagtlige kvaliteter. Vi har altid haft en smuk hund, men nu har vi også en smuk jagthund af højeste jagt kaliber – det VIL DISK gå foran med at kommunikere i fremtiden
Den nye hjemmeside er blevet rigtig god blot kunne jeg tænke mig at linjen med valgmuligheder blev tydeligere:
DISK: mange tak. Du har helt ret i at tydeligheden af Menu’en på forsiden afhænger af baggrunds billedet. Webmasteren har forsøgt med en anden farve der er mere tydelig, men samtidig også skæmmer designet lidt.
Man kan være medlem i mange år, deltage i udstillinger, marktræning, generalforsamlinger m.m. og stadig ikke føle sig som medlem i klubben.
DISK: Desværre er hundemiljøet stadig en lidt lukket fritidsbeskæftigelse, hvor informationer ofte er forbeholdt de få. Jeg håber at spørgeren føler at der faktisk er igangsat initiativer som betyder at denne lukkethed bliver mindre i fremtiden. Der skal i hvert fald ikke herske tvivl at DISK bestyrelse arbejder målrettet for større åbenhed og forståelse og accept af andres meninger
Der skal promoveres mere
DISK: Vi er enige og vi er i gang med at diskuterer hvordan vi skal gøre det. Allerede nu kan vi sige at det vil blive vil et punkt der skal behandles på generalforsamlingen, dels fordi der er økonomi involveret og dels fordi vi gerne vil have et bredt mandat til denne vigtige opgave
Oplysning og billeder af en meget smuk hund, hvis man behandler den med omsorg og kærlighed , får man så meget glæde og tillid tilbage. Man får virkelig tillid tilbage, med et stort fokus. En stor glæde at have sådan en hund med på jagt.
DISK: Dejligt at høre – lykken er at gå på jagt med Irsk Setter!
jeg har som menigt medlem ikke så meget kendskab til bestyrelsens arbejde, måske er det fordi jeg ikke har spurgt ;0)
DISK. Det er vi da kede af at høre😊 – spøg til side. Du kan altid se hvad vi går og roder med her: http://www.redclub-denmark.com/bestyrelses-referater
DISK Bestyrelse har heldigvis mange der hjælper til i udvalg og ved arrangementer men nogle af de opgaver vi løser, er ansvarlige for eller er bidragsydere til – er:
4-6 Marktrænings arrangementer
DISK hovedprøver
Apportering træning og apport prøver på de 3 landsdele
FJD udstilling
Famileweekend
DISK’s Efterårs vinderklasse
Avlsudvalg
Mentorudvalg
IIRSC (International Irish Red Setter Club)
IT og markedsføringsudvalg (FB, Hjemmeside etc.)
Kasserer (Medlemsstyring, regnskab og materialer)
FJD, Derby og DKK repræsenter
Pokaler og ærespræmie
Jeg synes man bør arbejde på at få skilt jagthundetypen og showdog typen.... det giver ingen mening at showdog vinder alt på en DKK udstilling hvor standarden er en helt anden end den der bliver vist. DKK bør også følge standarden. det gælder bla. størrelse på hunden, hårlag på hunden (bølger og krøller) klipningen af hundens hår på øre og hals. løse albuer og flettende gang bør ikke accepteres. Lad jagt hunden forblive en jagt hund der heller ikke drukner når den kommer ud i en sø pga hårlaget. Derudover synes jeg jeg ser en mærkelig tendens. Man acceptere ikke at en åben klasse hund på bl.a. FJD faktisk kan være ganske køn og i en bedre kvalitet end den hund der stiller i brugsklassen. Det er meget sjældent eller faktisk kan jeg ikke huske det er sket, at det er en åben klasse hund der vinder over brugshunden.... Det er ligesom om at brugshunden lige får lidt ekstra point når vi kommer til en sammenligning - og det synes jeg faktisk er synd. Jeg stiller ikke på markprøve men mine hunde (har hverken tid eller lejlighed til det) men det er fantastiske jagt hunde alligevel - og tilmed ganske kønne.
DISK: I Dansk Irsk Setter Klub arbejder vi 100% på at fremme den Irske Setter som Jagthund både nationalt og igennem IIRSC også internationalt. Vi arbejde på et forslag som vil give mere fokus på de jagtrelaterede egenskaber. Vi har også tidligere på året sendt en skrivelse til moderklubben i Irland for at for ændret ordlyden i standarden så den bliver mere fokuseret på de jagtlige egenskaber. Så alt i alt arbejder vi hele tiden i en retning der fremmer den Irske setter som jagthund og vi tror at det er bedre at sidde med ved bordet og præge beslutningerne i stedet for at skille racen op i 2 typer. Mht. spørgsmålet omkring åben klasse i forhold til Brugsklasse på udstillinger arrangeret af jagtlige organisationer. Uden at have indgående kendskab til resultaterne plejer det der normalt at være 3-4 gange så mange der stiller i brugsklasse end i åben klasse, så der vil alt andet lige være en overrepræsentation i præmier til fordel for Brugsklasse hunde.
Mere fælles markprøvetræning. Lokal deling af træningsarealer. Lokale grupper som søger træningsarealer, hvor medlemmer kan melde sig og deltage i arbejdet og økonomien.
DISK: Absolut et proaktivt forslag. DISK vil gerne diskuterer emnet på næste Bestyrelses møde hvordan vi kan bidrage til dette, men allerede nu kan vi sige at det ikke er en opgave som bestyrelsen praktisk kan være ansvarlig for
Nyjægerarrangenenter for at få flere til at prøve jagtformen.
DISK: Tak for et godt forslag – vi tager det op som et punkt på næste bestyrelsesmøde
Der er blevet lidt mere åbenhed i DISK, den seneste tid.
DISK: Det er et meget vigtigt område hvis vi skal udvikle vores klub
Har stor respekt for det store arbejde den nye bestyrelse yder. Håber at vi som ikke kommer så meget til engagenterne, vil føle os mere velkommen, når vi møder frem. Nogle ser noget skævt til os, og man føler sig bagtalt.
DISK: Mange tak for de pæne ord. Dit input ligger desværre lidt i tråd med et par andre kommenterer og med fare for at gentage os selv, vil vi blot endnu engang sige at DISK tager stærkt afstand fra dette. Vi arbejder alle for samme sag men vi gør det alle forskelligt – det skal vi alla have gensidig respekt for. Som du kan se på stemmeafgivelsen på de vigtigste værdier for DISK i fremtiden, er der absolut grund til optimisme
Man kunne lave en video med den Irske setter som jagthund i Centrum
DISK: Det er på Agendaen på det næste bestyrelsesmøde
Referat af bestyrelsesmøde 5. november 2017
DISK åbner ny webshop
Kære medlemmer
For at minimere administrative byrder for vore medlemmer og prøveledere samt for at forberede vores klub til andre initiativer i fremtiden, har vi åbnet en webshop.
Mulighederne er mange, men vi starter i det små med salg af vores 100 års jubilæumsbog samt bestilling til hovedprøven 2018.
Det vil dermed ikke mere være muligt, at bruge den gamle bestillingsblanket til hovedprøven, samt at overføre penge via netbank.
Når i har bestilt og betalt i webshoppen vil i modtage en ordrebekræftelse på mail, som er jeres kvittering for bestillingen og DISK vil naturligvis også have en kopi af bestillingen i Webshop administrationen
Vi er klar over, at der vil være nogen der ikke er vant til at købe varer på nettet. Disse medlemmer kan enten få god ven til bestille og betale ham efterfølgende. Hvis ikke det er en mulighed, kan i altid rette henvendelse til Frank Krøyer på Settermosen@gmail.com eller på mobil 40578387.
Vi har åbnet webshoppen i god tid før hovedprøven og vi håber at i kigger på webshoppen og melder tilbage på nedenstående email adresse hvis der er noget i synes, der bør rettes eller forbedres
Vi håber, i tager godt imod dette nye initiativ og at det bliver lidt nemmere at bestille til vores hovedprøve.
klik her for at besøge DISK nye Webshop - http://www.redclub-denmark.com/online-shop/
Du kan se hele programmet under "Aktiviteter" på vores hjemmeside
Med venlig hilsen
DISK
dansirskesetterklub@gmail.com